„VAROŠKI SALON“ – praznična grupna izložba likovne i primenjene umetnosti

0

  Tradicionalna praznična izložba „Varoški salon“ u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka, autentičnom varoškom domu, biće otvorena u petak 24. decembra u 18č za posetioce. Novogodišnja grupna postavka okuplja oko 30 umetnika i predstavlja brojne i raznovrsne radove likovne i primenjene umetnosti. Izložbu će otvoriti Zorica Atić, istoričarka umetnosti.

 Izložba je prodajnog karaktera i dostupna je za ljubitelje umetnosti do 18. januara 2022. godine.

Postavka u galeriji Rančićeve kuće, zaštićenog kulturnog dobra i starog varoškog doma Grocke i Srbije, obuhvata radove likovnih i primenjenih umetnika, kao i odabranih umetničkih zanatlijaIzložba je osmišljena u prazničnom duhu radosti i darivanja, kao vid podrške radu umetnika i stvaralačkoj sceni.Ako pri darivanju birate da budete kreativni, posetite „Varoški salon“ u Rančićevoj kući, izaberite neki od unikatnih umetničkih radova i predmeta i podržite stvaralaštvo.“Varoški salon“ izlaže umetnička dela u raznovrsnim tehnikama kao što su akvarel, ulje na platnu, pastel, grafika, fotografija i kombinovane tehnike, zatim nakit od srebra i bakra ručne izrade, ručno izrađene drvene igračke, dizajnirane odevne detalje od kože i tekstila – tašne, kape, predmete od keramike…

Nezaboravnu atmosferu izložbi daruje i prostor Rančićeve kuće koji odiše vanvremenskim skladom, i vekovnom tradicijom.

Rančićeva kuća u Grockoj, spomenik kulture od velikog značaja za Srbiju, građena je pre više od 200 godina bez ijednog eksera, i predstavlja jednu od najvrednijih kuća ne samo na području Grocke, već i beogradske okoline. Pripadala je porodici Rančić, a danas u njoj stanuje ustanova kulture opštine Grocka. Topli varoški dom ima i negovano, uređeno dvorište u kome se održavaju kulturni događaji i manifestacije.

Dobro došli!

* Događaj je predstavljen u skladu sa zdravstvenim preporukama i aktuelnim merama zaštite u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19. Posetioci se tokom trajanja izložbe pridržavaju svih propisanih i preventivnih mera zaštite, jer su zdravlje i bezbednost na prvom mestu.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka