Učenici đačkog parlamenta iz Vrčina u poseti opštini

0

Učenici đačkog parlamenta Osnovne škole “ Sveti Sava“, iz Vrčina su, sa direktorom škole Dobricom Sinđelićem i koordinatorom učeničkog parlamenta Nikolom Lješnjakom, posetili  22. oktobra Gradsku opštinu Grocka.

U Velikoj sali Skupštine opštine Grocka ugostili su ih član opštinskog veća zadužen za prosvetu Živadin Mitrić i šef kabineta predsednika opštine Sanja Jovanović.

Učenici đakčkog parlamenta su kroz interaktivnu diskusiju postavljali pitanja na temu finkcionisanja i nadležnosti lokalne samouprave.

Prilikom posete upoznati su sa radom u računovodstvu i radom u skupštinskim poslovima, a pitanja dece su se većinom odnosila na to kolika je odgovornost zaposlenih u ovim sektorima, kako izgleda radni dan i koje su prednosti i mane tog posla.

Takođe, su posetili i kancelarije članova opštinskog veća i upoznali se sa njihovim radom, odgovornostima i nadležnostima.

Ispred đačkog parlamenta predsednik parlamenta učenica Emilija Krantić uručila je šefu kabineta Sanji Jovanović prigodan poklon u znak zahvalnosti Gradskoj opštini Grocka na dobroj saradnji i srdačnom prijemu.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka