U Grockoj počinje sa radom Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima

0

U petak, 26. februara u Grockoj počinje sa radom Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima.

Ova kancelarija je zamišljena kao mesto gde građani mogu u direktnoj komunikaciji sa narodnim poslanicima da iznesu svoja mišljenja o određenim pitanjima i građanskim inicijativama. Cilj takve komunikacije je podsticanje i razvoj saradnje narodnih poslanika i građana. Time se građanima približavaju skupštinski rad i aktivnosti, čime se ostvaruje veća transparentnost i povećava odgovornost izabranih predstavnika prema narodu.

Prisutna je potreba za direktnom, svakodnevnom komunikacijom građana s narodnim poslanicima, za postavljanje pitanja, iznošenje problema i predlaganje određenih inicijativa, ali i upoznavanje s radom i značajem Narodne skupštine koji je znatno kompleksniji od onoga što građani možda misle, prateći samo televizijske prenose skupštinskih zasedanja.

Pre svega, građani treba da znaju šta to rade narodni poslanici u Skupštini i ovo će biti jedan od načina da dobiju tu vrstu informacija.

Građani će imati prilike da za svaki zakon koji je u pripremi ovde dobiju informacije, i samim tim, pronađu interes lični i interes sredine, u cilju što kvalitetnijih zakonskih rešenja koja će biti usvojena u Narodnoj skupštini.

Grocka će tako dobiti 32. Kancelariju narodnih poslanika u Srbiji a treću u Beogradu. Tri narodna poslanika sa teritorije naše opštine, Olivera Ognjanović iz Grocke, Goran Pekarski iz Kaluđerice i Miloš Terzić iz Leštana biće dostupni građanima svakog petka od 09-15 časova, a građane će primati u prostorijama Skupštine opštine Grocka na adresi Bulevar oslobođenja 39. Zakazivanje termina građani će moći da obave preko telefonskog broja 011 8501 312 (lokal 149) svakog radnog dana od 08-12 časova.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka