Svečano otvorena Trim staza u Srednjoj školi u Grockoj

0

Danas je svečano otvorena prva Trim staza na teritoriji Gradske opštine Grocka u dvorištu Srednje škole u Grockoj, u okviru projekta „Nova energija mladosti“, udrženja građana „Realno razmišljanje – Centar mladih Grocka“. Staza je duga 300 metara , a u okviru Trim staze postavljeno je i osam sprava za vežbanje.

Projekat je finansiran od strane Naftne industrije Srbije u okviru javnog konkursa „ Zajednice zajedno“, a uz podršku Grada Beograda, a finansijski i koordinaciono projekat je partnerski podržala Gradska opština Grocka preko Kancelarije za mlade opštine Grocka, a u saradnji sa Srednjom školom Grocka.

Svečanom otvaranju prisustvovaovali su predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović, članica Gradskog veća Tanja Popović, direktor Srednje škole Grocka Selimir Radosavljević i predstavnici NIS-a.

-Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde na otvaranju Trim staze i što sam ispred Grada Beograda zadužena za projekat „Zajednice zajedno“, i organizaciji Grada Beograda i Naftne industrije Srbije. Grad Beograd i NIS već dve godine sarađuju na projektu „Zajednice zajedno“, i ovo godine smo odobrili 16 projekata i na taj način pomažemo svim opštinama Grada Beograda.- rekla je članica Gradskog veća Tanja Popović.

– Zahvalio bih se direktoru Srednje škole Grocka što nam je obezbedio volontere tokom ovih radova, Gradu Beogradu koji je značajno podržao ovaj projekat , koji smo uradili u saradnji sa Naftnom industrijom Srbije. Vrednost ovog projekta je milion i trista hiljada dinara , a opština je finasirala 500 hiljada dinara, kako bismo uradili rasvetu i na taj način obezbedili deci da i u večernjim časovima koriste Trim stazu i bave se sportom- rekao je u izjavi za nmedije predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović.

On je takođe istako da je cilj Gradske opštine Grocka da se obezbedi deci aktivno i zdravo bavljenje sportom i da će u budućnosti nastaviti sa realizacijom ovakvih projekata u svim školama na teritoriji naše opštine.

– U prethodnoj godini uradili smo pet teretana na otvorenom,a plan nam je da se one postave u svakom naselju. Godinama ništa nije ulagano i kada smo došli na vlast zatekli smo samo dva dečija parkića na celoj opštini. Uspeli smo da u većini mesta izradimo parkiće za decu, a u školama smo obezbedili i video nadzor kako bismo osigurali bezbednost dece. Na kraju četvorogodišnjeg mandata mogu reći da sam zadovoljan onim što smo urdili i siguran sam da ćemo u narednih četiri godine, uz podršku i poverenje građana, nastaviti da radimo i investiramo u našu opštinu- istako je predsednik Dilberović.

Direktor Srednje škole Grocka Selimir Radosavljević i predsednik udružnja „Realno razmišljanje“, Lazar Jevtić zahvalili su se Gradskoj opštini Grocka, Gradu Beogradu i Naftnoj industriji Srbije na realizaciji ovog projekta koji će mnogo doprineti učenicima ove škole, ali i meštanima opštine.

Povodom svečanog otvaranja Trim staze u dvorištu škole je odigrana košarkaška utakmica između ekipe učenika gimnazije i ekipe učenika ekonomske škole.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka