Suzbijanje odraslih formi komaraca

0

JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine će u ponedeljak 24. maja 2021. godine sprovesti realizaciju mera kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi u periodu od 18-24 časova i obuhvatiće sledeće lokacije:

– Nasip Sava od Progara do Jakova, Vinča, Ritopek uz Dunav, Grocka, Brestovik uz Dunav, Avala, Trešnja, Stepin Lug, Miljakovačka šuma, Lipovička šuma, Grocka 1, Grocka 2, Vinča 1, Vinča 2, Blok 44 i 45, Blok 70 i 70A, Staro sajmište, Park prijateljstva, Ušće, Retenzija, Donji grad – Zemun, Gornji grad-Zemun, Sava mala-od mosta na Adi, Beograd na vodi do 13. maj, Donji i Gornji grad Kalemegdan, Stari grad-Dorćol, Ledine 1, Ledine 2, Ledine 3.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda, biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca.

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti uređajima sa zemlje: dimni generator za termalno zamagljivanje-VECTOR FOG H500F i ULV Aerosol Generator IGEBA tip U 15 HD-M.

Molimo građane da nam omoguće nesmetan rad, takođe molimo pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.


Izvor: JKP „Gradska čistoća“

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka