Savetovanje voćara i vinogradara u okviru 52. „Gročanskih svečanosti“

0

Danas je u Velikoj sali SO Grocka održano tradicionalno Savetovanje voćara i vinogradara u organizaciji Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, PSSS Smederevo i Gradske opštine Grocka. Pre samog programa prisutnima se obratila predsednica GO Grocka Živadinka Žiža Avramović.

Samo savetovanje bilo je podeljeno u više tema. U prvom delu savetovanja Prof. dr Mića Mladenović sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu držao je predavanje o „Značaju pčela za proizvodnju voća“. Nakon toga, dr Dragan Rahović, dr Slavica Čolić i dr Ivana Bakić sa Instituta za primenu nauke u poljoprivredi govorili su na temu „Pogodnosti sorti i selekcija kajsije za preradu“. Prof. dr Dragan Milatović sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu govorio je na temu „Savremene tehnologije proizvodnje šljive“, a prof. dr Nikola Mićić sa Poljoprivrednog fakulteta iz Banja Luke održao je predavanje na temu „Otvorena pitanja sistema gajenja za intenziviranje proizvodnje trešnje.

Nakon diskusije na prethodno pređene teme usledio je drugi blok savetovanja tokom kojeg je Msc Nenad Ilić, proizvođač govorio na temu „Praktična iskustva u proizvodnji jagode“, a nakon njega Čedomir Nikolić, samostalni konsultant je obradio temu „kako do organskog proizvoda u voćarstvu“. Mr Dejan Marinković iz PSSS Smederevo održao je predavanje na temu „Podsticaji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u voćarstvu“ a nakon njega je savetovanje završeno temom „IPARD – šansa za nove investicije“ o kojoj je govorio gospodin Todo Terzić iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Organizacioni odbor ovogodišnjeg savetovanja činili su: dr Rade Jovanović, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, Živadinka Žiža Avramović, predsednica GO Grocka, Stefan Dilberović, Predsednik SO Grocka, Duško Živančević, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu, Zoran Kostić, član Veća GO Grocka, Goradana Mirković, šef protokola GO Grocka, dr Slavica Čolić, dr Dragan Rahović, dr Ivana Bakić, i dr Nataša Tolimir iz Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, kao i Goran Pavlović iz poljoprivredne savetodavne i stručne službe Smederevo.

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka