Revijalni deo dečijeg GroArt Festa

0

Svečani program završnog dana GroArt Festa održan je juče u Velikoj sali gradske opštine Grocka. Učenici iz Osnovnih škola „Sveti Sava“ iz Vrčina, „Mića Stojković“ iz Umčara i „Nikola Tesla“ iz Vinče , deca iz vrtića „Lane“ iz Grokce i Leštana i deca iz Osnovne muzičke škole Grocka pripremili su raznovrsni program u kome su prisutnima skrenuli pažnju na očuvanje životne sredine, a posebno Dunava jer je i tema ovogodišnjeg GroArt Festa bila Dunav.

GroArt Fest je osmišljen kao platforma za povezivanje umetnosti i prakse, koja deci osnovnoškolskog uzrasta pruža priliku da pristupe umetnosti na jedan potpuno nov način. Osnovni cilj i ideja ovog festivala je da deci iz osnovnih škola sa teritorije opštine Grocka približi književnost, muzičku i likovnu umetnost, ali i da ih interdisciplinarno poveže putem multimedijalnih sredstava, na način koji će deci omogućiti da ih koriste u raznim segmentima obrazovanja. Tokom tri dana deca iz Osnovnih škola „Sveti Sava“ iz Vrčina i „Mića Stojković“ iz Umčara pohađala su radionice koje su bile organizovane u prostorijama gradske opštine Grocka, a juče su predstavljeni rezultati ovih radionica.

Na početku programa prisutnima se obratila zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović koja je pozdravila sve prisune, a zatim su se deca redom smenjivala u programu i svojim kreativnim programom zabavila i u isto vreme edukovala sve prisutne. Specijalni gosti festivala bila su deca iz predškolske ustanove iz Rakovice.

„Ovako smo mi videli, doživeli i osetili Dunav . Nadamo se da vam se dopalo i da ste uživali barem onoliko koliko smo mi uživali radeći na svemu što smo vam predstavili.“ poručili su organizatori prvog dečijeg GroArt Festa.

Član veća zadužen za obrazovanje Živadin Mitrić na kraju programa obratio se prisutnima i izrazio zadovoljstvo što je gradska opština Grocka imala priliku da uzme učešće i pomogne u organizaciji ovog festivala.

Organizatori i realizatori festivala su:
Prijatelji dece opštine Grocka, neprofitno udruženje opštine Grocka u sardanji sa udruženjem Srbija Global Art Team. Osnivači udruženja, zajedno sa Milom Đačić, etnomuzikologom, koja je ujedno i predsednik udruženja su i realizatori GroArt Festa i edukatori u radionicama. Svi realizatori su i nastavnici u školama, čije iskustvo i dugogodišnja praksa rada u različitim segmentima obrazovanja (saradnja sa državinim i privatnim predškolskim ustanovama, rad u državnim i privatnim školama u Beogradu, saradnja sa nevladinim organizacijama u kulturi) omogućava jedan novi nivo i drugačiji pristup obrazovanju. Pokrovitelji festivala su gradska opština Grocka i Kancelarija za mlade opštine Grocka.
Ispred gradske opštine Grocka festivalu su prisustvovali zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, Narodna poslanica Olivera Ognjanović, članovi veća Živadin Mitrić i Petar Teofilović, direktorka JP „Pijace i zelenilo“ Danijela Delić, direktorka Centra za kulturu Zorica Atić, direktor OŠ „Sveti Sava“ iz Vrčina Dobrica Sinđelić, direktorka Osnovne muzičke škole Grocka Branka Ivković Petronić i direktorka PU „Lane“ Vera Milanov.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka