Raspisani javni pozivi za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede

0

Sekretarijat za privredu Gradske uprave Grada Beograda je tokom poslednje decenije sprovodio mnoge od podsticajnih mera koje su imale za cilj da podstaknu razvoj i unapređenje poljoprivrede na teritoriji Beograda. Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, Sekretarijat za privredu je u 2019. godini budžetom Grada Beograda obezbedio 200.000.000 dinara za dodelu podsticajnih sredstava na teritoriji grada Beograda, imajući na umu značaj i uticaj koji podsticajna sredstva u oblasti poljoprivrede imaju za registrovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije Beograda

Juče su objavljena četiri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava registrovanim poljoprivrednim proizvođačima i to 30.000.000 dinara za pčelarstvo, 40.000.000 dinara za stočarstvo, 50.000.000 dinara za voćarstvo i povrtarstvo i 80.000.000 dinara za nabavku priključnih mašina.

Podsticajna sredstva, koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto sa PDV-om. Podnosioci prijava mogu nabaviti opremu odnosno grla stoke od dana objave javnog poziva.

Pravo na dodelu sredstava ima fizičko lice, nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije Beograda. Opredeljena sredstva, koja ove godine iznose 200.000.000 dinara, namenjena su za nabavku novih priključnih poljoprivrednih mašina, opreme za pčelarstvo, plastenika sa sistemom za navodnjavanje i sistemom za grejanje, protivgradne mreže sa sistemom za navodnjavanje, kao i za obuke u oblasti pčelarstva, organske proizvodnje i voćarstva.

Javni pozivi su otvoreni do 25. aprila, a tekstovi javnih poziva sa prijavom i ostalim informacijama mogu se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi) na sledećim linkovima:

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu

Jani poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Beograda za 2019.

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva na teritoriji grada Beograda za 2019.

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka