Prolećni sajam u Grockoj

0

Čuvena zaštićena ambijentalna celina koja pleni vizurama i narodnim neimarstvom, Gročanska čaršija, u čast Prolećnog sajma ukrašena je voćem, cvećem i narodnom radinošću.

Događaj su propratili, a potom i obišli Grocku, predstavnici Turističke organizacije Beograda – direktor Miodrag Popović i zamenik Slobodan Unković, zatim Marija Vuković ispred Sekretarijata za privredu, kao vid podrške domaćim izletničkim kapacitetima i promocije privlačnih destinacija poznate zelene i voćne beogradske opštine – stare varoši kraj Dunava.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Grocka Živadinka Avramović, naglasivši da je moderno voćarstvo Srbije otpočelo upravo u Grockoj gajenjem trešnje, te je ona i danas prestonica srpskog trešnjarstva.

Prisutne je pozdravio i Miodrag Popović, direktor TOB-a, naglasivši turističke potencijale opštine Grocka, poznate po lepoti prirode i reke, najlepšem voću, vrednim kulturnim dobrima i zanimljivim izletničkim sadržajima. Program je nastavljen nastupom etno–pevačke grupe Muzičke škole „Nevena Popović“ i KUD-a „Boleč“, dok je stručni žiri birao najlepše dekorisan štand na Čaršiji.

Budući da je Grocka jedna od najmlađih beogradskih opština, koja svake godine upisuje najviše đaka, Opština Grocka je program „ukrasila“ i dodelom nagrada vukovcima i đacima generacije osnovnih škola i srednjih škola sa svoje teritorije. Takođe, dodeljene su nagrade i za najuspešnije radove konkursa „Moje selo u pričama i pesmama“, čiji je pokrovitelj Opština Grocka.
Takođe, u korak sa aktuelnom kampanjom „Moj je odmor, moja Srbija“, gosti iz sektora turizma su ovom prilikom, sem Gročanske čaršije, u pratnji Zorice Atić, direktorke Centra za kulturu Grocka obišli i nekoliko popularnih gročanskih destinacija kao što su Legat dr Aleksandra Kostića, Rančićeva kuća u Grockoj, restoran „Vinogradi“, Arheološko nalazište „Belo brdo“ u Vinči, dok su destinacije poput Kasno-rimske grobnice u Brestoviku, konjičkog kluba „Urban kauboj“, organske Vinarije „Plavinci“, Oglednog dobra „Radmilovac“ i manastira Rajinovac ostali za narednu priliku.
Koja će ubrzo uslediti, jer je Grocka omiljena destinacija nadomak Beograda za ljubitelje prirode, baš kao i za zaljubljenike u kulturni i verski turizam.

Tekst: Zorica Atić

Fotografije sa događaja možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka