PROGRAM BOGOJAVLjENjE 2020: PLIVANjE ZA ČASNI KRST NA DUNAVSKOM KEJU U GROCKOJ

0

Tradicionalna manifestacija “Litija i plivanje za Časni krst Grocka 2020” biće održana po osmi put na Bogojavljenje, u nedelju 19. januara na Dunavskom keju u Grockoj. Bogojavljenska litija kreće iz porte crkve Svete Trojice ka obali Dunava u 11:30 časova. Litiju će predvoditi sveštenstvo crkve i rukovodstvo Gradske opštine Grocka.

Konjički klub  „Uraban Kauboj“ iz Grocke će kao i prethodnih godina učestvovati u Bogojavljenskoj litiji, svojim prisustvom će celokupnu manifestaciju ulepšati srednjovekovni vitezovi, mladići i devojke u narodnim nošnjama.

Svečani program počinje u 11:45 časova, gde će se građanima obratiti predsednik Skupštine GO Grocka i predsednik organizacionog odbora Plivanje za Časni krst Stefan Dilberović.

Ovogodišnja manifestacija se svrstava među najmasovnije u Srbiji, broji preko 4000 posetilaca i za sada 40 prijavljenih plivača, među kojima se našla i jedna hrabra žena. U toku programa biće organizovan bogat kulturno-umetnički program sa početkom u 11 časova i 55 minuta, koji će biti obogaćen nastupima Aleksandre Dabić i Ivane Žigon.

Sveštenstvo Hrama Svete Trojice će održati molitvu za sve plivače, a nadmetanje za Časni krst će početi oko 12 časova i 15 minuta.

Organizacioni odbor, uz podršku glavnog pokrovitelja GO Grocka i sponzora, će svakog plivača darivati ikonom, bademantilom, majicom i peškirom.

Učesnik koji bude prvi doplivao do Časnog krsta biće darivan još i zlatnim krstom od 3,3 grama, koji tradicionalno daruju gročanske zlatare ”Mijić” i ”Koak”, zatim drvenim krstom, plaštom, cvetnim vencem i velikim crvenim peškirom. Dok će za sada, jedinom ženskom učesniku biti uručen srebrni krst i buket cveća.

Za sve učesnike i sponzore, nakon plivanja organizovan je ručak u svečanoj sali Snežana u Grockoj, gde će na meniju biti čuveni lovački gulaš.

Sponzori do ovog trenutka:

Glavni pokrovitelj i sponzor manifestacije Gradska opština Grocka

 1. EKO GROCKA
 2. SVEČANA SALA “SNEŽANA”
 3. “TAHITI“ KOMERC
 4. PEKARA „AS“ BRAĆA STANKOVIĆ
 5. NENAD VUKOVIĆ „VINOGRADI“
 6. „MIBO PLAST“ GROCKA
 7. FERO KOMERC
 8. KAFE „PURE“
 9. „ZIG“ PUDARCI
 10. AUTOLAKIRANjE „NEDIĆ“
 11. LEKARSKA ORDINACIJA „PAVLOVIĆ“
 12. ZLATARA „MIJIĆ“
 13. ZLATARA „KOAK“
 14. SPLAV „SKAJ“
 15. KNjIŽARA „BAJKA“
 16. „NOVA ŠUMADIJA“
 17. KROJAČKA RADNjA „NIKOLIĆ“
 18. NAUTIČKI KLUB „DUNAVAC GROCKA“
 19. FOTO „KING“
 20. „URBAN COWBOY“
 21. MESO MARKET
 22. ZORAN MAKSIMOVIĆ MAKSA
 23. DRAGAN SAVKOVIĆ
 24. DRAGAN PETROVIĆ GILE
 25. ŽIVOSLAV KARAKLAJIĆ
 26. CVEĆARA „LjILjA“
 27. STR „BRKA“
 28. LOVAČKA SEKCIJA BEGALjICA
 29. AMBALAŽERKA BEGALjICA
 30. PORTAL STOLARIJA LEŠTANE
 31. “PULS” RADIO GROCKA

 

PRIJAVE ZA BOGOJAVLjENSKO PLIVANjE SU JOŠ UVEK OTVORENE, SVI ZAITERESOVANI MOGU DA SE PRIJAVE DO SUTRA 17. JANUARA DO 13 ČASOVA, NA SLEDEĆE BROJEVE TELEFONA:

TRALE MIROLjUB RADOJEVIĆ  066/8064111 i SANDRA MARKOVIĆ  066/8062204

 

Dođite 19. januara na Dunavski kej da podržite hrabre plivače i ovaj svečani događaj.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka