PRIZNANjE „MUZEJ ZA 10“ Centru za kulturu opštine Grocka

0

Centar za kulturu opštine Grocka je dobitnik Priznanja „Muzej za 10“ Muzeja Srbije okupljenih oko ove značajne manifestacije, koje je ustanovi dodeljeno 18. maja 2021. godine na Međunarodni dan muzeja, u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, u okviru svečane Skupštine Nacionalnog komiteta ICOM Srbija, za posebno zalaganje u okviru Manifestacije.
Priznanje je uručeno direktorki Centra za kulturu Grocka Zorici Atić, istoričarki umetnosti, koja se obratila skupu u ime ukupno pet nagrađenih ustanova širom Srbije, među kojima je ustanova kulture opštine Grocka, i zahvalila na ovom značajnom vrednovanju.
Centar za kulturu Grocka, ustanova kulture opštine Grocka koja je u proteklom periodu isticana kao primer dobre prakse u radu ustanova kulture grada Beograda, svojim programima i sadržajima učestvuje i u najvećoj nacionalnoj muzejskoj manifestaciji „Muzej za 10“, koja se realizuje u više od 100 muzeja i drugih institucija kulture širom Republike Srbije. Tokom trajanja manifestacije obeležavaju se Evropska noć muzeja, Međunarodni dan muzeja i Nacionalna nedelja muzeja.
Manifestacija „MUZEJI ZA 10“ je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, koja se u našoj zemlji održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija.  Događaju su prisustvovali predstavnici čelnih nacionalnih ustanova i institucija kulture grada Beograda i Republike Srbije.
Čestitamo Centru za kulturu Grocka na postignutim rezultatima, i želimo ustanovi kulture opštine Grocka još puno uspeha u daljem radu.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka