PRIJATELjSKI NOVOGODIŠNjI KONCERT OŠ „SVETI SAVA“ I OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE U VRČINU

0

U sredu, 28. decembra 2016. godine u 19 časova, u svečanoj sali OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu održan je  tradicionalni humanitarni novogodišnji koncert učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ i Osnovne muzičke škole u Vrčinu.

U prepunoj sali škole vladala je vesela, razdragana i pozitivna atmosfera. Nizale su se numere pop, dečje, inostrane i srpske tradicionalne muzike. Svaki nastup je proporaćen gromoglasnim aplauzima.

Osnovnu muzičku školu su predstavljali učenici koji su numere izvodili solistički, što glasovno što svirački, pevajući u horu, a veče su „zasladile“ profesorke Nadežda Stanojević i Katarina Farkaš, sa kompozicijom „Kan Kan“ Žana Ofenbaha, nastupajući kao duo na violini i klaviru. Za nastupe učenika pobrinuli su se sledeći profesori: Katarina Farkaš, Nadežda Stanojević, Miljan Madić i Branko Trijić. Hor Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Vrčina pripremila je i vodila profesorka muzičke kulture Mila Đačić.

Sve čestitke učesnicima i nastavnicima bez čije pomoći ovaj koncert ne bi bio toliko uspešno realizovan. S obzirom da ovi zajednički koncert već prerastaju u tradiciju ostaje nam samo da poželimo da ih bude još više u sledećoj godini.

Ispred gradske opštine Grocka koncertu su prisustvovali članovi veća Živadin Mitrić i Nenad Marinković i predsednik privremenog Saveta Mesne zajednice u Vrčinu Radomir Avramović.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka