Poljoprivredno gazdinsto Đorđević iz Kamendola dobitnici nagrade „Despot Stefan Lazarević“

0

U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, 19. aprila proglašeni su dobitnici Nagrade grada Beograda za 2019. i 2020. godinu.

Manifestacija Dani Beograda, već tradicionalno se održava od 16. do 19. aprila, kao sećanje na dva važna datuma u istoriji grada Beograda.
Beograd, kao slovenski naziv grada, prvi put se spominje 16. aprila 878. godine. Milenijum kasnije, 19.aprila 1867. godine, nakon viševekovne okupacije Beograda donovo postaje srpski grad. Taj događaj obeležen je na Klemegdanu, simboličnom predajom ključeva grada knezu Mihailu od strane turskih vlasti. Ove godine manifestacija je održana pod sloganom „Kultura pobeđuje“.
Prošle godine priznanje je dobilo novi naziv, pa su dobitnici za 2020. godinu poneli kući Nagradu „Despot Stefan Lazarević“.
Nagradu „Despot Stefan Lazarević“ iz oblasti poljoprivrede za 2020. dobilo je porodično poljoprivredno gazdinstvo Dušan Đorđevića iz Kamendola.
Porodično poljoprivredno gazdinstvo danas su posetili  zamenik načelnika Gradske uprave grada Beograda, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu Milinko Veličković, Dragana Stepanović, Biljana Šuka i predsednik GO Grocka, Dragan Pantelić sa saradnicima.
„Zaista mi je velika čast i zadovoljsto što sam ugostio delegaciju iz grada kao i prestavnike  opštine Grocka . Velika čast je biti dobitnik jedne ovako značajne nagrade. Porodično gazdinstvo Đorđević se voćarstvom bavi već 70 godina. Posao koji su započeli moji roditelji , nastavili smo brat i ja. Uz tradiciju koje se držimo i uz pomoć savremene tehnologije, uradili smo dosta na razvoju voćarstva i sada možemo da kažemo da smo dostigli evropski nivo kada je kvalitet prinosa u pitanju. Naši proizvodi uglavnom završavaju na ruskom, a od ove godine i na evropskom tržištu.“ rekao je mladi poljoprivrednik Dušan Đorđević.
Fotografije možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2021 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka