OMŠ Grocka koncertom obeležila 22 godine od osnivanja

0

Povodom 22. godine od osnivanja Osnovne muzičke škole u Grockoj, u skupštinskoj sali opštine Grocka upriličen je koncert posvećen klavirskim delima kompozitora Vladimira Tošića i Vasilija Mokranjca, uz prisustvo profesora Tošića lično.

Opština Grocka i Centar za kulturu su za ovu svečanu priliku u istom prostoru priredili i samostalnu izložbu fotografija Velimira Simića, koja kroz više desetina foto-prizora prati čuvene prirodne lepote stare varoši na Dunavu, i može se pogledati do 18. novembra.

Nakon što su se prisutnima obratile zamenica predsednika opštine Živadinka Avramović i direktorka muzičke škole Branka Ivković-Petronić, koje su razmenile čestitanja i najavile veoma značajne smernice za dalju saradnju kao što je izgradnja nove škole, gospođa Avramović je pozdravila autora izložbe i predstavila ga publici.

Prisutni su potom imali retku priliku da uživo čuju izvođenja klavirskih dela Vladimira Tošića i Vasilija Mokranjca, kao i priču životu, radu i stvaralaštvu Vasilija Mokranjca od nekadašnjeg studenta – profesora Tošića lično.

Koncert koji je organizovan pod pokroviteljstvom muzičke škole u Grockoj i Sekretarijata za kulturu, deo je projekta „Paralele – profesori i studenti” kompozitora Vladimira Tošića i pijaniste Vladimira Cvijića, danas profesora na FMU. U skladu sa temom projekta, nastupili su profesor Vladimir Cvijić i studentkinja Katarina Ruvidić.

Gročanska muzička škola, čija je direktorka takođe nekadašnji student profesora Tošića, uzvratila je gostima jednim dirljivim iznenađenjem – učenici škole izveli su tri dečje kompozicije za klavir, gitaru i flautu koje je kompozitor osmislio inspirisan svojim detetom.

Događaju su prisustvovali brojni meštani, učenici škole sa svojim roditeljima, rukovodstvo Opštine, članovi opštinskog veća i predstavnici Centra za kulturu.


Fotografije sa koncerta možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka