Održan aktiv direktora obrazovnih ustanova

0

Kao i svakog avgusta, neposredno pred početak nove školske godine u biblioteci Skupštine opštine Grocka održan je Aktiv direktora obrazovnih ustanova kojim je predsedavao predsednik Aktiva, Radivoje Miljić. Pored direktora obrazovnih ustanova ovom radnom sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, Policijske stanice Grocka, Doma zdravlja Grocka, predstavnici Centra za socijalni rad.

Na početku sastanka, predsednik Aktiva, Radivoje Miljić se zahvalio prisutnima na odazivu i dosadašnjoj međusobnoj saradnji.

Direktor Doma zdravlja Grocka, Nebojša Blagojević izneo je problem nedostatka logopeda u ovoj zdravstvenoj ustanovi te su iz sopstvenih sredstava morali privremeno da angažuju zdravstvenog radnika za tu oblast. Najvio je da će tokom jeseni organizovati edukativna predavanja o alkoholizmu i narkomaniji, a izvršiće se i dodatni pregledi kičme kod dece.

Predstavnici PS Grocka obavestili su direktore o neophodnoj dokumentaciji za školske autobuse, a naglasili su i da će se ispred svih većih škola uvesti dežurni školski policajac. Komisija za popis stanja horizontalne i vertikalne signalizacije je već na terenu i nadležne službe su obaveštene o neophodnosti obnove signalizacije na mestima gde je ona oštećena. Za probleme vezane za školsko vršnjačko nasilje, direktori su upućeni na Koordinatora u MUP za ovu oblast, Lidiju Mladenović a PS Grocka će i ove jeseni održati predavanja na ovu temu u periodu između 20. i 25. oktobra. Predstavnici PS Grocka su ukazali na važnost funkcionisanja video nadzora oko škola jer su uz njegovu pomoć nedavno otkrivena kola sa opijatima u blizini škole u Begaljici.

Predstavnici Centra za socijalni rad su istakli kako je neophodno da postoji socijalni radnik pri svakoj školi zbog povećanog broja socijalnih slučajeva prethodnih godina. Dodatni radni sastanak na ovu temu biće održan tokom septembra u prostorijama Centra za socijalni rad.

Sekretar Sportskog saveza Go Grocka, Živka Komlenac-Đorđević je podsetila da je predstojeća školska godina i olimpijska i da su neophodni raniji zdravstveni pregledi dece do 14. godina. Neophodno je i da se takmičenja organizuju tako da takmičenja iz različitih sportova moraju biti organizovana u istoj školi. Naredni sastanak ovom povodom će se održati kada se sastavi plan takmičenja za predstojeću školsku godinu.

Predstavnici saobraćajnog preduzeća koje održava školske autobuske linije obavestili su direktore da će školski autobusi koji prevoze decu iz Leštana do OŠ „Miloje Vasić“  ove godine saobraćati trasom preko Smederevskog puta.

Direktori obrazovnih ustanova su zatim izneli tehničke probleme sa kojima se ove godine suočavaju u objektima i zatražili učešće opštine. Član opštinskog Veća zadužen za obrazovanje i dečiju zaštitu, Živadin Mitrić je direktorima zatražio da upute dopise kabinetu predsednika o potrebnim radovima i neophodnim sanacijama u objektima i da će opština izaći i ove godine u susret školama i naveo ulaganja u objekte koji su realizovani prethodne godine. Takođe je obavestio prisutne i da će Go Grocka ove godine podeliti rančeve prvacima iz najugroženijih porodica te a je lokalna samouprava ove godine pripremila i knjige Prvarice koje će biti podeljene svakom đaku prvaku.

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka