Nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa

0

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici, na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa i zaštite zdravlja građana.

Nove mere se odnose na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije.

  • Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23 časova do 6 časova narednog dana.
  • U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.
  • Obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.
  • Doneta je odluka da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.
  • Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.

Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve nedelje, odnosno do 18. jula.

Vlada još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, kao i da se ponašaju odgovorno i vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih.

Vlada Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u zemlji i da o svemu obaveštavaju građane.

 

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka