NAJHUMANIJI LETNjI HIT – „BUDI PRVI DAVALAC KRVI“

0

Učenici Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ iz Beograda, opština Grocka, učesnici projekta Ministarstva prosvete pod nazivom „Obogaćeni jednosmenski rad“, već tri godine članovi su benda „Vrčinski rokeri“. Njihovi mnogobrojni nastupi na kulturnim, humanitarnim i dečjim manifestacijama afirmisali su i popularisali njihov rad i amatersko stvaralaštvo. Članovi benda „Vrčinski rokeri“ uzrasta su od 8 do 13 godina, pohađaju izdvojeno odeljenje Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ u Vrčinu. Popularnoj muzici i radu u malim ansamblima podučava ih nastavnik Branko Trijić, poznati i priznati gitarista sa naših prostora.

Na inicijativu direktora škole, učenici – članovi benda „Vrčinski rokeri“ napisali su autorsku pesmu. OMŠ „Nevena Popović“ prijavila se na tradicionalni konkurs Crvenog krsta „Krv život znači“ i prezentovala rad svojih učenika i nastavnika kroz idejno rešenje u vidu muzike i teksta pesme kojim se na originalni način građani pozivaju da daju krv i ukazuju na veliki značaj dobrovoljnog davalaštva krvi.

Crveni krst Beograd prepoznao je ideju, kvalitet i potencijal priloženog materijala, koji sa odgovarajućim prilagođavanjem za potrebe kampanje i izradom aranžmana i video materijala može biti od velike pomoći u realizaciji kampanje podizanja svesti o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi i povećanju broja dobrovoljnih davalaca krvi.

Potpisan je memorandum o saradnji zaključen između Crvenog krsta Beograd i OMŠ „Nevena Popović“, kao izraz obostrane volje potpisnika da zajedničkim aktivnostima daju doprinos u, za zajednicu, jednu od najznačajnijih kampanja, a to je kampanja promocije, afirmacije i motivacije građana za dobrovoljno davalaštvo krvi.

Dodatni značaj ovog idejnog rešenja je i činjenica da su u izradi i izvođenju numere učestvovali učenici i nastavnik ove škole, koji bi ujedno, uz izvođenje numere, bili promoteri u kampanji.

Učenici OMŠ „Nevena Popović“ imali su, po prvi put, priliku da borave u profesionalnom studiju i snime svoje vokalno-horsko izvođenje pesme, a zatim i da budu glavi akteri u snimanju klipa. Oduševljenje i radost benda ne može se rečima opisati….. Bend čine: električna gitara: Matija Trijić i Vasilije Ćustić; bas gitara: Tanasije Ćustić; bubanj: Gvozden Momčilović; klavijature: Kristina Stamenković; vokali: Vera Đorđević i Dragana Anđelković; flauta: Mila Mitrović i saksofon: Rastko Milićev.

Muzički spot za pesmu „Budi prvi davalac krvi“, koji pripada kampanji Crvenog krsta Beograda, ugledao je „svetlost dana“ 17. jula 2023. godine. Video klip snimljen je na Kalemegdanu uz odobrenje JP “Beogradska tvrđava”, pa nam je posebno zadovoljstvo što će gledaoci promotivnog spota “Budi prvi davalac krvi” poruku o najbitnijem činu gledati i slušati uz najlepše kadrove i panoramu Beograda.

 

Muzički spot „Budi prvi davalac krvi“ možete pogledati i poslušati posredstvom sledećeg linka:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR37s61CX_MFcH8XweZB9rG_1n9e4F82X-fD9DusvY033SbKZXI4f3KdzUs&v=_AEWL9Y11nQ&feature=youtu.be

Share.

Leave A Reply

© 2024 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka