Marko Nikolić, prvak Mediterana u boksu

0

Najbolji bokser Srbije, 31- godišnji Marko iz Leštana odbranio je šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj WBC verziji. Prvaku Srbije su čestitke uputili predsednik Gradske opštine Grocka, Dragan Pantelić i zamenik predsednika GO Grocka, Ivan Paunić.

Marko Nikolić se profesionalnim boksom bavi od srednje škole, a ovu mu je 26 uzastopna pobeda. Šampionu iz Srbije se na meču održanom 18. septembra 2020. godine, suprostavio Francuz Patrik Boa koji je odmah po dolasku u Beograd najavio tešku borbu i jedini cilj, savladati Srbina i odneti pojas u Francusku. Nakon velike borbe prvak Srbije je u deset rundi stigao do pobede jednoglasnom odlukom sudija 3:0. Meč je održan bez prisustva publike, podršku sa tribina slali su samo najuži članovi porodice što se prema rečima Marka Nikolića pokazalo kao dobitna kombinacija. Marko Nikolić ističe da u našoj zemlji nema konkurenciju i da mu je velika želja da niže uspehe na svetskom nivou, trenutno u kategoriji profesionalnih boksera zauzima 106 mesto.

Šampion Srbije poručuje da su upornost i odricanje ključ uspeha, te da pored boksa od 2011. godine aktivno radi u Vatrogasnoj službi na Voždovcu. Sledeća lestvica u karijeri prema njegovim rečima je osvajanje evropske titule.

 

Fotografije možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka