Kud Srbija 011 na Internacionalnom festivalu folkora u Grčkoj

0

Kud Srbija 011 je učestvovalo i ove godine na Internacionalnom festivalu folklora u Grčkoj IFF PIERIA 2017 GREECE – PARALIA. Mnogobrojnim aplauzom , igrom, glumom i pesmom , oduševili su sve prisutne.

Kroz grčku predstavnicu viorila se naša zastava, dok su mališani iz tog Kud-a, igrali i pevali srpske pesme. Oni su boravili u Grčkoj od 17. Maja do 24. Maja i za kratak periodu predstavili su našu državu i našu opštinu u najboljem svetlu.

Pored Kulturnog umetničkog drušva Srbija 011, bili su i još par društva iz naše Srpske predstojnice i naše opštine, gde su predstavili srpsku kulturu.

Sponzor naših mališana je bila i Pekara AS, kao i mnogobrojne prodavnice, koje su pomogle da naši mališani iz Kuda ,, Srbija 011“uživaju.

Kulturno umetničko društvo “Srbija 011“ otvorilo je sajam trećeg doba srpskom himnom Bože pravde i pesmom Marijo Cero mori 24.05.2017.godine a pesmu je izvela članica Kud-a Srbija 011,Anja Mihajlović koja se plasirala po drugi put u finale na festivalu Glas anđela Fondacije Tijane Jurić.

  

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka