Komisija za rodnu ravnopravnost GO Grocka u globalnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”

0

U znak odavanja počasti svim žrtvama nasilja, ali i kao početak globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama Centar za žrtve nasilja „DAR“ u saradnji sa Gradskom opštinom Grocka održao je edukativnu tribinu sa performansom „NISI SAMA“ u velikoj sali Gradske opštine Grocke.

Ispred Centra za žrtve nasilja „Dar“ tribinu su držale Marija Milanović predsednica i osnivač udruženja, Mirjana Tomović docent specijalista doktor neuropsihijatrije kao i Marija Tasić diplomirani pravnik.

Cilj današnje tribine jeste da se podigne svest javnosti o borbi protiv nasilja nad ženama ali i da se radi na osnaživanju žena kroz različite vidove podrške.

Udruženje Dar se prevashodno bavi borbom protiv nasilja i glavni cilj udruženja jeste edukovanje članova da što lakše prepoznaju nasilje svakog tipa. Sprovođenjem tribina, medijske prisutnosti, održavanjem kreativnih radionica i mnogih sličnih aktivnosti, rade na buđenju svesti i ohrabrivanju žrtve da prijavi nasilje.
Posredstvom kompletnog stručnog tima sa višegodišnjim iskustvom u borbi protiv svakog oblika nasilja, pružaju besplatnu pravnu, psihološku, neuropsihijatrijsku pomoć.

16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama je globalna kampanja, koja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka