HOR DEČIJEG KULTURNOG CENTRA BEOGRAD & „Boje Evrope“ u „Muzičkoj bašti“ Rančićeve kuće

0
 „Dani evropske baštine“ u vanvremenskom i negovanom ambijentu Rančićeve kuće, zaštićenog spomenika kulture iz 19. veka, obeležavaju se raznovrsnim programima, a posetioce u petak 22. oktobar u 11 časova očekuje još jedno izuzetno izvođenje, kada će u „Muzičkoj bašti“ nastupiti Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd sa programom pod nazivom „Boje Evrope“, dok se u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka može pogledati grupna izložba radova sa saziva 23. Likovne kolonije GO Grocka.

Koncert „Boje Evrope“ koji će Hor DKC izvesti, nedavno je premijerno izvođen u okviru Međunarodnog susreta dece Evrope „Radost Evrope“, i čine ga klasične, narodne i popularne kompozicije iz 11 evropskih zemalja – od Betovena, Mocarta, Čajkovskog, do Bitlsa i Abe.
Ove godine hor proslavlja značajan jubilej, 10-godišnjicu postajanja na muzičkoj sceni.

Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd (DKCB) ostvario je brojne samostalne koncerte, međunarodna gostovanja, učestvovao je na festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu, sarađivao sa orkestrima i ansamblima, i izdao tri samostalna CD-a. Hor DKCB je dobitnik brojnih nagrada, a okuplja talentovanu decu predškolskog i osnovnoškoslkog uzrasta. Dirigent, umetnički rukovodilac i osnivač hora je magistar dirigovanja Nevena Ivanović.
*Muzički program „Muzička bašta“ Centra za kulturu Grocka je podržan i sufinansiran sredstvima Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja, sredstvima Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu, kao i podrškom Opštine Grocka.

Ulaz je slobodan, uz poštovanje zdravstvenih mera zaštite.
Iz Centra za kulturu Grocka poručuju:
Dobro došli i – toplo se obucite za događaj na otvorenom!
Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka