Grocka u škole uložila 36 miliona dinara

0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas obnovljenu svečanu salu u Osnovnoj školi „Mića Stojković” u naselju Umčari u opštini Grocka. Događaju su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić, kao i direktor ove škole Vladimir Bokić.

Vesić je apostrofirao činjenicu da je Grocka u poslednjih nekoliko godina dobila tri škole i da je to najbolji pokazatelj koliko je obrazovanje važno za Grad Beograd.

– Reč je o školama u naseljima Leštane, Dražanj i Begaljica. Osim toga, Opština ulaže i u druge školske objekte na svojoj teritoriji. Osnovna škola „Mića Stojković” je uređena na pravi način i osim svečane sale dobila je modernu zbornicu i biblioteku, a Grad je obezbedio 13 računara. Sve to zaista izgleda kao u bilo kojoj školi u centru grada, što i jeste suština naše politike, da sve građanke i građani Beograda, bez obzira na to gde žive, kao i sva deca imaju iste uslove za život i obrazovanje. Kada to budemo uspeli, možemo da kažemo da smo ostvarili cilj – rekao je Vesić.

Svako ulaganje u školstvo i vrtiće predstavlja ulaganje u budućnost ove zemlje, ocenio je zamenik gradonačelnika.

– Ulaganjem u školstvo i vrtiće istovremeno se ulaže i u bolje obrazovanje budućih generacija, kao i njihovu bolju pripremljenost za život, a na taj način će i našoj zemlji biti bolje. Srećan sam jer ta ulaganja nastavljaju država, Grad i opštine. Suština je da zajednički sprovodimo istu politiku i činimo dobro za decu. Ova škola je perfektno sređena. Ostalo je da se uredi dvorište, koje u ovom trenutku ne liči na školsko dvorište, ali mislim da je to daleko manji problem. Radi se na izradi projekta, a obećavam da će po okončanju tog posla Grad pomoći dalju realizaciju projekta kako bi ova škola u potpunosti bila reprezentativna – poručio je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić je naveo da je, uz zdravlje sugrađana,  obrazovanje jedan od prioriteta za Grocku.

– Grocka ima sedam prigradskih škola, a ove godine je u OŠ „Mića Stojković” uloženo 2,6 miliona dinara, dok je od septembra u sve prigradske škole uloženo oko 36 miliona dinara. Nastavićemo da ulažemo u sanacije i rekonstrukcije škola kako bi deca imala što bolje uslove za obrazovanje. Ove godine ćemo takođe nagraditi najbolje učenike iz naše opštine – rekao je on.

Direktor ove škole Vladimir Bokić je istakao da je ponosan na sve što je urađeno za učenike i zaposlene.

– Zahvaljujem Opštini Grocka i Gradu Beogradu koji nam zaista izlaze u susret kada god je moguće – kazao je Bokić.

Precizirao je da školu pohađa 472 učenika, a postoje i isturena odeljenja u Dražnju, Pudarcima, Kamendolu i Živkovcu.


Izvor: Grad Beograd

Fotografije obilaska OŠ „Mića Stojković“ možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka