Godišnja izložba dečjih radova LIKOVNO PUTOVANjE

0
Tradicionalna godišnja smotra dečjih radova pod nazivom „Likovno putovanje“, nastalih na Likovnoj radionici Centra za kulturu Grocka, biće otvorena za posetioce u petak 28. januara u 18č u Rančićevoj kući, galeriji ustanove kulture opštine Grocka. Prilikom otvaranja izložbe nastupaju učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj.
Izložba dečjih radova pod sloganom „Likovno putovanje 2021“ deli izobilje i lepotu dečjeg likovnog stvaralačkog izraza.
Postavka obuhvata odabir najuspešnih ostvarenja čiji su tvorci deca i učenici uzrasta od 6 do 11 godina osnovnih škola u Grockoj i Vrčinu. Radionicu Ustanove uspešno su vodile slikarke Marion Dedić i Mika Lovre, a kreativni radovi našli su se i na dečjim izložbama širom Srbije.
Izložbena postavka sastoji se od brojnih crteža, slika, vajarskih radova, grafika, kolaža i umetničkih predmeta oblikovanih u različitim likovnim i primenjenim tehnikama.
Stvaralačko putovanje radionice u Grockoj obuhvata raznovrsne teme protkane saznanjima o umetnicima, umetničkim pravcima, muzejima, likovnim elementima i tehnikama, aktuelnim izložbama, manifestacijama, kao i učešćima na dečjim likovnim konkursima.
Posebno nadahnuće tokom ,,Dana evropske baštine” su kulturno nasleđe i prirodne lepote Grocke. Vinčanska kultura, kasnorimska grobnica u Brestoviku, manastir Rajinovac u Begaljici, šareni voćnjaci, vinogradi, zeleni krajolici i reka Dunav su neka od prvih polazišta domaćeg nasleđa koja se nadalje prostiru na likovno putovanje kulturnom baštinom širom Srbije, ali i sveta.
* Događaj će biti predstavljen u skladu sa zdravstvenim preporukama i aktuelnim merama zaštite u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19. Posetioci se tokom trajanja izložbe pridržavaju svih propisanih i preventivnih mera zaštite, jer su zdravlje i bezbednost na prvom mestu.
Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka