Biblioteka „Ilija Garašanin“ obeležila Dečiju nedelju

0

Međunarodnu Dečiju nedelju obeležila je i Biblioteka Ilija Garašanin iz Grocke sa svojim izdvojenim odeljenjima raznovrsnim višednevnim programom predškolskih grupa.

 

U okviru Dečje nedelje 07.oktobra 2019.god. predškolci PU Lane(grupa 3) obišli su Biblioteku u Kaluđerici. Deca su saznala šta je biblioteka , kome i čemu je namenjena,koje su obaveze korisnika,kako se knjige čuvaju. Prošetali smo kroz fond i iskoristili priliku da deca uvide kako na polici svaka knjiga ima svoje mesto i da ju je zato lako naći među mnoštvom drugih. Dobili su svoje prve, besplatne, članske karte kojima su se mnogo obradovali.

U utorak, 8. oktobra Centralnu biblioteku u Grockoj obišle su tri predškolske grupe sa svojim vaspitačima. Naši mali članovi su obišli čitaonicu gde smo razgovarali o biblioteci. Nakon toga su razgledali  dečje knjige  i  potpm  dobili svoje prve članske karte. Bili su  zainteresovani da pogledaju  legat dr Aleksandra Kostića koji je izložen u holu biblioteke. Za kraj smo im pokazali  gde „spavaju“ knjige za odrasle korisnike. Ovo oktobarsko prepodnevno druženje  je proteklo u  prijatnoj atmosferi s nadom da će se ovi predškolci vraćati u  biblioteku sa svojim roditeljima.

U sredu, 9. oktobra i četvrtak, 10. oktobra bibliotekarka ogranka u Vrčinu je, povodom Dečje nedelje posetila vrtić „Lane“ u Vrčinu. Tom prilikom je organizovala prigodno druženje sa obema vrtićkim grupama. U pitanju su predškolci i srednja vrtićka grupa pa je druženje bilo ispunjeno pesmom, recitacijama ali čitanjem slikovnica. U prijatnom ambijentu vrtića i veselom društvu mališana,  bilo je lako zainteresovati  ih za nove zabavne knjige i slikovnice, koje je bibliotekarka ponela iz biblioteke sa sobom.

U četvrtak 10.oktobra 2019. god.u okviru Dečje nedelje, Biblioteku u Kaluđerici su posetili predškolci PU Boleč i PU Veseljko(grupa 2) iz Kaluđerice. Kao i prethodnih dana,.deca su bila radoznala, vredna i kreativna.Biblioteka je od njih dobila vrlo zanimljive poklone,a pripremili su i recitacije. Većina dece je po prvi put u biblioteci,pa smo pričali o tome šta je biblioteka,koja je razlika između knjižare i biblioteke,zašto se neke knjige ne izose iz biblioteke,kako korisnik biblioteke treba da se ophodi prema knjigama. Dok smo obilazili fond, pažljivo su slušali priču o knjigama,  kako su  sortirane po grupama i po azbuci. Deca su dobila svoje prve besplatne članske karte.

U okviru Dečje nedelje 11.10.2019.god. predškolci PU Lane (grupa 1 i 2) su posetili Biblioteku u Kaluđerici. Kao i deca iz prethodne grupe,i ovi naši mali posetioci su
bili raspoloženi, radoznali, vredni i kreativni. Pažljivo su slušali biblitekarku koja im je govorila o knjigama, o knjigama u biblioteci i biblioteci. Na kraju su bili ponosni i zadovoljni što su dobili svoje prve, besplatne, članske karte.

U sredu 09.oktobra.2019.god. u okviru Dečje nedelje, PU Veseljko i četvrta grupa PU Lane, posetili su Biblioteku u Kaluđerici. Deca su naučila razliku između biblioteke i knjižare, saznala su kakve sve knjige mogu da nađu u biblioteci, zašto knjige moraju da se čuvaju i na vreme vraćaju… Bili su veoma vredni i kreativni, pripremili su recitacije i divne poklončiće za biblioteku koje su sami napravili. Veoma su se obradovali svojim prvim članskim kartama.

 

Fotografije sa ovih događaja možete pogledati OVDE.

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka