Dečiji dan u okviru „51. Gročanskih svečanosti“

0

U utorak 30.07.2018. godine Gradska opština Grocka u saradnji sa predškolskim ustanove „Lane“, organizovala je Dečiji dan na platou ispred zgrade Skupštine opštine Grocka.

Svečanim defilem, u kome su učestvovali članovi veća GO Grocka kao i zamenica predsednika Živadinka Avramović, deca predškolskih ustanova sa prostora opštine Grocka i njihove vaspitačice prošetali su ulicom Hajduk Veljka od vrtića „Lane“ u Grockoj do Gročanske čaršije. U prostorijama opštine Grocka dočekao ih je predsednik opštine Dragoljub Simonović koji se pozdravio sa mališanima. Dan posvećen najmlađim stanovnicima Grocke bio je ispunjen dečijom grajom, igrom i pesmom. Gročanska čaršija je bila prepuna šarenih balona a to šarenilo upotpunjeno je mališanima koji su nosili tradicionalnu Srpsku nošću i kostime.

Na samom početku programa deca iz vrtića „Lane“iz Grocke i vrtića „Veseljko“ iz Kaluđerice predstavila su animacijom pod nazivom „Priroda se budi“, oni su izveli „Himnu prirodi“ i „Šumski bal“. Zatim su se predstavili deca iz vrtića „Zvezdica“ Leštane i vrtića „Lane“ iz Vinče sa animacijom pod nazivom „Ja sam deo prirode“. Inspirisani promenljivim vremenom koji prati svake godine manifestaciju Gročanske svečanosti, vaspitačice vrtića „Zvezdica“ Leštane i „Lane“ iz Vrčina sa svojom decom izveli su animaciju „Kišni dan“. Deca iz vrtića Kaluđerice su izvela „Ludi letlji ples“ na sceni, platou GO Grocka ove 2018. godine. „Modernim plesom“ sve prisutne obradovali su mališani vrtića iz Vrčina, Grocke i Leštana. Za kraj sa Spletom igara iz Srbije ponovo su se predstavila  deca  vrtića „Veseljko“ iz Kaluđerice na oduševljenje mnogobrojne publike kao i roditelja.

 

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka