Centar za žrtve nasilja „Dar“ “ Život bez nasilja“

0
   Centar za žrtve nasilja „Dar“  u saradnji sa gradskom opštinom Grocka, održali  su  sastanak u Mesnoj zajednici u Kaluđerici na temu „Život bez nasilja“.
Na zahtev građana održan je  sastanak stručnih timova sa korisnicima i članovima.
Sastanak je vodila predsednica Centra za žrtve nasilja „Dar“, Marija Milanović, zajedno sa svojim saradnicima,  spc dr neuropsihijatar Mirjana Tomović, dr prof sa vojne akademije Hatidža Beriša Evropski, master-edukator,  koordinator kreativnog tima Maja Vidaković, vaspitačica Ljubica Radovanac.
Sastanak je protekao uz dogovor, predloge, sugestije, sprovedena  je  kvalitetna saradnja, a još kvalitetnije, brže i stručnije pružanje  pomoći onima kojima je  pomoć bila potrebna.
Centar za žrtve nasilja „DAR“ zvanično je počeo sa radom 07. jula 2020.godine. Želja osnivanja Centra za žrtve naselja „Dar“ da budu  jedinstveni u svojim nastupima, delima, ciljevima i   da deluju  preventivno. Prevashodno misle na određene nesuglasice ili „razorene“ brakove, ako se uspostavi, stručnom analizom, da je to moguće. Vraćanjem porodične idile u domove njihovih članova, omogućava se stvaranje zdrave porodice i samim tim zdravog i naprednog društva.
Udruženje građana “ Centar za žrtve nasilja Dar “ kao svoje osnovno načelo ima usklađivanje potreba žrtvi nasilja i socijalno ugroženih lica sa društvenim sistemom u kojem živimo.   U susret izlaze potrebama ljudi, koji su na bilo koji način ugroženi, bez obzira na versku, nacionalnu i rasnu pripadnost.
Udruženje se bavi prvenstveno zaštitom ugroženih lica od svih vidova nasilja. U okviru zaštite bave se  prevencijom,  pružanjem pravne  kao i  psihološke zaštite, ulažu veliki napor i u rehabilitaciju korisnika i njihovo uključivanje u društvo nakon rehabilitacije.

Kontakt telefon: +381 69 699 505;
Mejl adresa: c.zazrtvenasilja@gmail.com
Sajt centar za žrtve nasilja „Dar“: http://www.zrtvenasiljadar.com/index.p
Fejzbuk stranicu pogledajte: OVDE 

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka