ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА – МУЗИЧКА БАШТА 2021.

0

Летњи музички програм  „МУЗИЧКА БАШТА 2021“ Центра за културу Гроцка током јуна, јула и септембра месеца 2021. године на летњој сцени Ранчићеве куће и Грочанске чаршије у Гроцкој представља гостујуће саставе из земље и региона.   

 „Музичка башта“ установе током 2021. године наставља са профилисаним концептом који публици доноси жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност – као најважније одлике програма. У програму учествују гости из земље и региона, а публици се као вид музичке едукације и популаризације уметничке музике, представља музика различитих жанрова, недовољно заступљена у медијском и јавном простору, са акцентом на аутентичном, етно и ауторском изразу.

Музичка башта у ванвременском и негованом амбијенту Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе, свечано се отвара у петак 18. јуна у 20 часова наступом Светланe Спајић и Бокана Станковића, еминентних српских музичара (традиционална/изворна музика):

  1. јун у 20:00
    Светлана Спајић и Бокан Станковић – 
    (традиционална/изворна музика), Лозница/Београд/Ласово
  1. јун у 20:00

Alice in WonderBand –  (етно музички плесни перформанс/телесне перкусије), Фрушка Гора

  1. јул у 20:00

Трио Балканске жице –  (балкански свинг/world fusion), Београд

  1. јул у 20:30

Искон –  (традиционална музика/world music), Суботица/Нови Сад/Београд

  1. јул у 20:30

EJO/Ethno Jazz Orchestra – (етно џез), Чачак/Суботица/Рума/Косовска Митровица

  1. јул у 20:30

Aна & the Changes – (рок), Београд

Септембар: наступају Хор Дечијег културног центра Београдруска етно-радионица Этностудия „Другие берега, а очекује нас и Концерт изненађења.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.

Улаз је слободан. Добро дошли!

Share.

Leave A Reply

© 2021 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка