Ambasador Jermenije u poseti Rančićevoj kući i izložbi „Rokenrol vode“ dr um. Anamarije Vartabedijan

0

Ambasador Jermenije u Srbiji, Nj.E. Ašot Hovakimjan u okviru kratke diplomatske posete Republici Srbiji nije propustio da u četvrtak 18. juna poseti Rančićevu kuću u Grockoj, kako bi pretpremijerno pogledao multimedijalnu izložbu „Rokenrol vode“ dr um. Anamarije Vartabedijan, koja će biti zvanično otvorena naredne večeri, u petak 19. juna.

Veliki poštovalac kulturne baštine, ambasador je, očaran lepotom ambijenta Rančićeve kuće, kulturnog dobra od velikog značaja za našu zemlju, kao i prirodnog okruženja Grocke, izrazio želju da u narednom periodu izložbom u Centru za kulturu Grocka predstavi srpskoj publici Republiku Jermeniju.

Autorka Anamarija Vartabedijan je jermensko-srpskog porekla i potiče iz čuvene umetničke porodice, a celovita i multimedijalna izložbena postavka sastoji se od četiri segmenta – originalnih crteža, digitalnih ilustracija, knjiga umetnika – objekata i video animacija.

Anamarija Vartabedijan je dugogodišnji, aktivni koncertni rokenrol fotograf, i ovaj umetnički rad utemeljen je u istraživanju istorijskog konteksta rokenrola, kao i u višegodišnjoj saradnji sa muzičarima i medijima.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka