Овогодишње 55. „Грочанске свечаности“ су обележене кроз богат и разноврстан програм који се традиционално завршио проглашењем победника у такмичењу „Златни котлић Дунава“ и концертом народне музике.
Ове године у кувању рибље чорбе се надметала чак 61 екипа из целе Србије, које су бориле да освоје следеће награде:
- За треће место новчана награда од 10 000 рсд
- За друго место новчана награда од 30 000 рсд
- За прво место новчана награда од 120 000 рсд
Овогодишњи стручни жири радио је у следећем саставу:
- Председник жирија, Стефан Ђурђевић, члан тима у једном луксузном хотелу у Београду, који је ове године проглашен за најбољи хотел на свету. Учесник и добитник многих престижних нааграда како на националним тако и на интернационалним такмичењима. Члан кулинарске федерације Србије, кулинарске Асоцијације Србије и многих других интернационалних куварских удружења као што су “Медитеран“ из Словеније;
- Мирјана Јовановић из Удружења жена Бегаљице;
- Милорад Живановић, кувар из Гроцке и члан Наутичког клуба;
- Дарио Чеко, шеф кухиње ресторана „Ловац“ у Београду;
- Јожеф Халас, из Гроцке, победник више такмичења у кувању рибље чорбе.
Треће место освојила је чорба у тањиру број 38 коју је спремила екипа Михајловић и Станковић из Гроцке. Микица Михајловићу награду је уручио Мирољуб Радојевић испред организационог одбора.
На другом месту била је чорба у тањиру 13 коју је спремила екипо Интербиг из Бегаљице. Павлу Велимировићу награду је уручила Весна Дамњановић, председница СО Гроцка.
Прво место освојила је чорба у тањиру број 16 коју је спремио Радован Субин из Кикинде а коме је награду уручио председник ГО Гроцка, Драган Пантелић.
Сваки члан жирија вршио је бдовање боје, укуса и мириса са 0-20 бодова. Прва чорба освојила је 300 бодова, друга 286 бодова а трећа 272 бода.
Након проглашења овогодишњих победника уследио је традиционални концерт народне музике. Ове године пред публиком наступила је Ана Бекута уз пратњу оркестра Аце Софронијевића, а 55. „Грочанске свечаности“ затворене су спектакуларним ватрометом.