U školu upisan rekordan broj prvaka u naselju Leštane

0

Godinu dana nakon otvaranja, nova osnovna škola u naselju Leštane spremno dočekuje i ovogodišnju generaciju prvaka kojih je najviše od osnivanja škole u ovom naselju, izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Prvi put u klupe će sesti tri odeljenja prvaka sa punim kapacitetom od po 30 učenika, što nas izuzetno raduje, jer je to ono što je nedostajalo građanima Leštana i oni to sada prepoznaju – rekao je Gak.

Prema njegovim rečima, do sada je izdvojeno odeljenje vinčanske OŠ „Nikola Tesla” imalo dva odeljenja prvog razreda, što govori da je izgradnja potpuno nove obrazovne ustanove, kako je istakao, bila pun pogodak.

– Roditelji su prepoznali kvalitet, a samim tim im je i olakšano odvođenje i dovođenje dece iz škole koja su ranije pohađala nastavu u drugim ustanovama na teritoriji opštine Grocka – naveo je Gak.

Dragoljub Gačić, direktor nove škole, izjavio je da škola u naselju Leštane sada broji oko 500 učenika, da je sve prilagođeno deci i njihovim potrebama, te da je zahvaljujući donacijama u toku školske godine otvorena i biblioteka sa oko 3.000 naslova i osnovan školski čitalački klub.

– Deca su zadovoljna, a to je najbitnije. Neka deca su putovali i u druge ako je to roditeljima odgovaralo. Veliki broj đaka je pravi pokazatelj dobro odrađenog posla – rekao je Gačić.

On je istakao da iako nas očekuje možda još jedna nepredvidiva školska godina zbog epidemiološke situacije, najmlađi školarci ipak jedva čekaju 1. septembar.

Ove godine u škole u Grockoj biće upisan 851 đak prvak i to je čini osmom beogradskom opštinom po broju upisane dece. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu samo za opremanje gročanskih obrazovnih ustanova izdvojio je prošle godine 14,4 miliona dinara.

– Deca će uvek biti prioritet Grada Beograda. Škola u Leštanima bila je jedan od najvećih projekata koji je uspešno završen, a najveća satisfakcija su nam zadovoljni učenici i nastavnici. Idemo dalje sa ulaganjima u obrazovanje – zaključio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Share.

Leave A Reply

© 2021 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka