Takmičenje „Brzinom do zvezda“

0

Danas se u fiskulturnoj sali Srednje škole Grocka održao projekat Brznom do zvezda u organizaciji Srpskog atletskog saveza, a koji podržava Gradska opština Grocka. Akcija okuplja sve veći broj takmičara i prevashodno je takmičenje promotivnog karaktera, sa ciljem da se podstaknu deca da se što više bave fizičkom aktivnošću, treniraju, motivišu, podstaknu i podrže. Generalni pokrovitelj takmičenja je Telenor, a oficijalni partner Beogradska asocijacija za školski sport.

Na manifestaciji Brzinom do zvezda na opštini Grocka učesnici se takmiče u diciplini sprint na 30 metara u osam obeleženih staza širine jedan metar. Takmičari startuju iz visokog starta. Učestvovali su učenici četiri škole sa teritorije naše opštine i to učenici trećeg i četvrtog razreda sledećih osnovnih škola: OŠ “Ilija Garašanin” iz Grocke, OŠ “Mića Stojković” iz Umčara, OŠ “Nikola Tesla” iz Vinče i OŠ “Sveti Sava” iz Vrčina. Sva deca učesnici takmičenja dobili su oficijelnu majicu projekta Brzinom do zvezda – u kojoj će nastupati na opštinskom takmičenju VII ciklusa. Izabrano je najbržih 8 dečaka i 8 devojčica koji će predstavljati svoju školu i opštinu na gradskom takmičenju. Na opštinskom takmičenju proglašavaju se najbolji dečak i najbolja devojčica koji će pored zlatne medalje dobiti i Telenor nagradni vaučer. Svi finalisti su dobili diplomu koja im je ujedno i ulaznica za gradsko takmičenje.

Nagrade najboljim takmičarima su uručili član Veća zadužen za obrazovanje Aleksandar Rajković, Živka Komlenac Đorđević sekretarka Sportskog saveza GO Grocka i direktor Srednje škole Grocka Selimir Radosavljević.


Fotografije događaja možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2021 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka