Такмичење „Брзином до звезда“

0

Данас се у фискултурној сали Средње школе Гроцка одржао пројекат Брзном до звезда у организацији Српског атлетског савеза, а који подржава Градска општина Гроцка. Акција окупља све већи број такмичара и превасходно је такмичење промотивног карактера, са циљем да се подстакну деца да се што више баве физичком активношћу, тренирају, мотивишу, подстакну и подрже. Генерални покровитељ такмичења је Теленор, a официјални партнер Београдска асоцијација за школски спорт.

На манифестацији Брзином до звезда на општини Гроцка учесници се такмиче у дициплини спринт на 30 метара у осам обележених стаза ширине један метар. Такмичари стартују из високог старта. Учествовали су ученици четири школе са територије наше општине и то ученици трећег и четвртог разреда следећих основних школа: ОШ “Илија Гарашанин” из Гроцке, ОШ “Мића Стојковић” из Умчара, ОШ “Никола Тесла” из Винче и ОШ “Свети Сава” из Врчина. Сва деца учесници такмичења добили су официјелну мајицу пројекта Брзином до звезда – у којој ће наступати на општинском такмичењу VII циклуса. Изабрано је најбржих 8 дечака и 8 девојчица који ће представљати своју школу и општину на градском такмичењу. На општинском такмичењу проглашавају се најбољи дечак и најбоља девојчица који ће поред златне медаље добити и Теленор наградни ваучер. Сви финалисти су добили диплому која им је уједно и улазница за градско такмичење.

Награде најбољим такмичарима су уручили члан Већа задужен за образовање Александар Рајковић, Живка Комленац Ђорђевић секретарка Спортског савеза ГО Гроцка и директор Средње школе Гроцка Селимир Радосављевић.


Фотографије догађаја можете погледати ОВДЕ.

Share.

Leave A Reply

© 2021 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка