Свечано отворене 48. Грочанске свечаности

0

Традиционалне 48. Грочанске свечаности вечерас су свечано отворене, са почетком у 19 часова у самом центру Грочанске чаршије. Градска општина Гроцка вечерас се заиста потрудила да кроз неговање традиције и културе свим присутнима приближи дух Гроцке.

Пре почетка културно-уметничког програма Грочанском чаршијом продефиловала су Културно уметничка друштва, уз пратњу руководства општине, а дефиле су предводиле кочије са коњима из коњичког клуба „Урбан каубој“ из Гроцке.

Председник Градске општине Гроцка на самом почетку програма поздравио је присутне и званично отворио овогодишње свечаности.
Пред препуном Грочанском чаршијом наступала су Културно уметничких друштва са територије наше општине, а присутни су били у прилици да виде и чују смотру фолклора, певача и етно група.

Својим спектакуларним и динамичним наступима представила су културно уметничка друштва : „Стеван Штрбац“ , из Врчина, „Србија 011“, из Заклопаче, „Шумадинац“ из Калуђерице, „Болеч“ из Болеча, “ Саша Тодоровић“ из Лештана, „ Окарина“ из Умчара, „Винча“ из Винче и Етно група“Врчин“. Такође , је ученица Основне школе „Алекса Шантић“, из Калуђерице, Дара Павловић приказала мелодраму „Похвала кнезу Лазару“.

У току трајања програма стручни жири вршио је дегустацију ракије кајсијeваче , а на крају програма уследило је проглашење добитника прве награде за најбољу ракију.

Према одлуци жирија , који су чинили: Ђуро Грубор, Жарко Ристић и Небојша Лазичић прва награда за најбољу ракију кајсијевачу припала је Марку Лазићу из Малог Орашија, друга награда припала је Славољубу Богосављевићу из Бегаљице, а трећа награда Мирославу Зарићу из Лештана.

Награде, балоне за ракију, победницима су уручили председник ГО Гроцка Стефан Дилберовић, заменица председника ГО Гроцка Јасмина Мандић и заменик председника Скупштине ГО Гроцка Зоран Костић.

Галерију слика можете погледати ОВДЕ

DSC_9840 DSC_9827DSC_9583 DSC_9490 DSC_9499DSC_9472 DSC_9404

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка