Svečano otvorena 18. Likovna kolonija

0

U Gročanskoj čaršiji, večeras sa početkom u 19 časova, svečano je otvarena 18. po redu Likovna kolonija „Grocka na Dunavu“,  koju  kao tradicionalnu prateću manifestaciju u okviru 48.  Gročanskih svečanosti, organizuje Gradska opština Grocka.

Ovogodišnja „Likovna kolonija ” svoj umetnički koncept zasniva na inspirativnom prirodnom okruženju po kome je Grocka dobila naziv “Mala Kalifornija”, kulturnom nasleđu po kome je čuvena, kao i na autorskom pečatu učesnika, koji će likovno preneti svoj doživljaj stare varošice na Dunavu na umetničko platno.

Petnaest uglednih i cenjenih akademskih  umetnika, provešće u Grockoj pet dana, a pored kreativnog i radnog , za učesnike ovogodišnje kolonije Organizacioni odbor ovogodišnjih „Svečanosti“ pripremili su bogat i raznovrstan  programski sadržaj. Ove godine okupio se do sada najveći broj umetnika, a posebna zasluga pripada Oliveri Knežević, članu  opštinskog veća za kulturu, koja je zvanično otvorila ovogodišnju Likovnu koloniju .

Prisutnima se obratila zamenica predsednika Gradske opštine Grocka i predsednica Saveta Likovne kolonije, Jasmina Mandić, koja je pozdravila prisutne i poželela umetnicima prijatan boravak u Grockoj.

Cenjeni akademski likovni umetnici Miodrag Anđelković i Milan Miša Čolović, iskazali su zadovoljstvo na pozivu Saveta i prilici da svoj dar i talenat podele sa posetiocima Svečanosti.

Gosti Likovne kolonije bili su učenici Osnovne muzičke škole, koji su svojim nastupima ulepšali ovo veče. Nakon nastupa Muzičke škole posetioci su uživali u izvodu  iz komada „Koštana“, rađenog prema čuvenom delu književnika Borisava Stankovića, koji su  izveli članovi dramske sekcije Dnevnog kluba i Centra za starije iz Kaluđerice, u okviru Gerontološkog centra Beograd.

Po završetku svečanog dela programa  priređen je koktel u galeriji Gradske opštine Grocka, u kojoj će tokom trajanja Gročanskih svečanosti biti izloženi  radovi  sa prethodne Likovne kolonije, a veče je završeno nastupom muzičke grupe „Istanbul najt“.

Učesnici 18.Likovne kolonije su akademski slikari:

 1. Milan Miša Čolović
 2. Miodrag Anđelković
 3. Milan Mitrović – Makabi
 4. Aleksandar Pantić
 5. Mihajlo Vojinović
 6. Marion Dedić
 7. Mirjana Anđelković
 8. Biljana Milenković
 9. Marina Vasić
 10. Milica Matović
 11. Slađana Pavlović
 12. Anđela Milošević
 13. Ljiljana Mikinčić Cojić
 14. Dragana Kuprešanin
 15. Petar Mošić

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka