Svečano otvoren Etno bazar i izložba u Grockoj

0

Etno dan u okviru jubilarne 50. manifestacije „Gročanske svečanosti“ opštine Grocka koje traju sve do 2. avgusta, otpočeo je svečanim otvaranjem  Etno bazara u zaštićenoj ambijentalnoj celini „Gročanska čaršija“ i etno izložbe „Upotrebni predmeti kroz vreme“ u sali Skupštine gradske opštine  Grocka.

Ovogodišnji etno program otvorila je zamenica predsednika opštine Živadinka Avramović, naglasivši da je osmišljen s idejom da predstavi  kulturu i tradiciju naše zemlje, a posebno gročanskog kraja. Iz godine u godine, organizatori se trude da posetiocima ponude nešto novo i primamljivo, a u tome im pomaže učešće brojnih meštana u svojstvu izlagača. Bazar u okviru najstarije ulice u Grockoj je dekorisan štandovima sa domaćim specijalitetima, predmetima domaće radinosti, ručnim radovima, slikama, dekupažom, unikatnim suvenirima…

Ovom prilikom uručene su i nagrade po Konkursu za najlepše dvorište u vidu kosačica i trimera.

Prvo mesto osvojila je Zagorka Vulić iz Boleča, drugo mesto osvojio je Dobrica Kosanić iz Vrčina, a treće mesto Nataša Simić iz Zaklopače, a nagrade su im uručili članovi komisije Dragana Ćujić, Jordanka Markov i Duško Živančević.

Takođe, uručene su zahvalnice i svima koji su uzeli učešće na Konkursu za najlepše uređeno dvorište.

Nakon dodele nagrada, predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je sa rukovodstvom obišao Etno bazar i pozdravio se sa svakim od izlagača.

U okviru svečanog programa nastupile su učenice Osnovne muzičke škole iz Grocke sa odseka za srpsko tradicionalno pevanje Ljubica Jovanović, Anja Vukotić i Jelisaveta Gak, sa numerama „Što se beli gore Šar planina“ i „Da sam, da sam izvor voda ‘ladna“, „Vezak je vezla Djeva Marija“.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka