Svečano otkrivana skultura „Gročanka“

0

Skulptura „Gročanka“,  svečano je otkrivena juče, 26. jula u centru Gročanske čaršije i predstavljaće simbol Grocke. Delo  je vajara Zorana Ivanovića, a  izradila je  umetnička livnica „Jeremić“.

Inicijator i glavni pokrovitelj izrade skulpture je gradska opština Grocka, a  donatori  su privrednici sa naše opštine i to kompanija: PDM Agro fruit iz Pudaraca, preduzeće  EDEPRO iz Leštana, preduzeće Nova Šumadija iz Grocke i pekari AS-Braća Stanković iz Grocke.

Skulpturu je otkrio predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, uz prisustvo ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zorana Đorđevića, ministra  rudarstva i  energetike gospodina Aleksandra Antića, gradonačelnice grada Smederevo Jasne Avramović,rukovodstva gradske opštine Grocka i velikog broja sugrađana.

Predsednik Simonovića, ovom prilikom, obratio se pristnima i rekao da skulptura“Gročanka“ , kao simbol Grocke, prestavlja srpsku devojku u tradicionalnoj narodnoj nošnji , koja u ruci nosi kotaricu sa voćem koje se proizvodi na našoj opštini.

 

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka