Свечано откривана скултура „Грочанка“

0

Скулптура „Грочанка“,  свечано је откривена јуче, 26. јула у центру Грочанске чаршије и представљаће симбол Гроцке. Дело  је вајара Зорана Ивановића, а  израдила је  уметничка ливница „Јеремић“.

Иницијатор и главни покровитељ израде скулптуре је градска општина Гроцка, а  донатори  су привредници са наше општине и то компанија: ПДМ Агро фруит из Пудараца, предузеће  ЕДЕПРО из Лештана, предузеће Нова Шумадија из Гроцке и пекари АС-Браћа Станковић из Гроцке.

Скулптуру је открио председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, уз присуство министра рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зорана Ђорђевића, министра  рударства и  енергетике господина Александра Антића, градоначелнице града Смедерево Јасне Аврамовић,руководства градске општине Гроцка и великог броја суграђана.

Председник Симоновића, овом приликом, обратио се пристнима и рекао да скулптура“Грочанка“ , као симбол Гроцке, преставља српску девојку у традиционалној народној ношњи , која у руци носи котарицу са воћем које се производи на нашој општини.

 

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка