PRVA NAGRADA I 100 BODOVA ISIDORI OSTOJIĆ NA EVROREGIONALNOM TAKMIČENjU „EUGEN KUTEANU“ U TEMIŠVARU

0

Višestruko nagrađivana violinistkinja Isidora Ostojić, učenica 3. razreda Osnovne muzičke škole, u klasi prof. Tijane Đurić Ljubičić, dodala je još jedno značajno priznanje u svoju bogatu kolekciju. Na tek održanom 11. Evroregionalnom takmičenju „Eugen Kuteanu“ u Temišvaru, u konkurenciji 31 violine iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, osvojila je ZLATNU MEDALjU I PRVU NAGRADU sa osvojenih 100 bodova.

U eri koja promoviše vrednosti multikulturizma ključ koji otvara sva vrata i  univerzalni obik komunikacije jeste muzika. Evroregionalno takmičenje „Eugen Kuteanu“ je prilika za afirmaciju mladih talenata kao i za povezivanje različitih naroda i narodnosti između Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske. Posvećeno čuvenom rumunskom kompozitoru Eugen Kuteanu, ovo muzičko nadmetanje mladi muzičari mnogo cene jer predstavlja važnu prekretnicu za njihovu promociju i afirmaciju. U pitanju je prestižno evroregionalno takmičenje violinista na kome je naša Isidora osvojila, ne samo najvažniju nagradu stručnog žirija, već i simpatije publike.
Takmičenje je trajalo tri dana (od 12. do 15. maja 2017. godine), a naša mlada violinistkinja je, uz klavirsku saradnju nastavnice Marije Vasić, imala priliku da zasviraja u koncertoj sali „Mihai Perian“, nacionalnog koledža umetnosti „Ion Vidu“ u Temišvaru, sa kog je donela lepe utiske, reči hvale i istakla da je svirati u takvom ambijentu za nju bilo od velikog značaja. Na ovom prestižnom takmičenju predstavila se sledećim programom: Komarovski: Etida De- dur, Dankl: Varijacije na Pačinijevu temu i Akolaj: Koncert 1.stav
Mlade evropske muzičke nade ocenjivao je osmočlani međunarodni žiri, sastavljen od renomiranoih profesora sa muzičkih akademija:
1. Prof. Univerziteta Dr. – Ortensia Miclea – Temišvar
2. Prof. Dr. Elena – Victorica Mihaies – šef katedre violine nacionalnog koledža Temišvara
3. Prof. Dr. Adrian Mardan – nacionalni koledž Temišvar
4. Prof. Emoke Huszar – Univerzitet Segedin – Mađarska
5. Prof. Dr. Andrea Bozoki – . Univerzitet Segedin – Mađarska

  1. Prof. Andriana – Haini Toader – Nacionalni koledž Temišvar
    7. Prof. Simona Ratiu – Nacionalni koledž Temišvar

8. Prof.Tijana Đurić Ljubičić – Osnovna muzička škola Grocka
Nakon Isidorine interpretacije navedenog programa stručni žiri je uputio sve pohvale nastavnici Tijani i sve čestitke Isidori.
Nadamo se da će nakon Isidorinog uspeha u Temišvaru, lokalna zajednica, sugrađani i preduzetnici prepoznati ogromnu muzičku nadarenost kako Isidore tako i drugih đaka Osnovne muzičke škole, i ubuduće nas finansijski podržati kako bi naši talenti lakše odlazili na prestižna takmičenja i merili snage sa drugim evropskim i svetskim virtuozima.
Za postizanje ovako impozantnog rezultata potrebno je mnogo rada, truda, vežbanja, zalaganja i odricanja te još jednom čestitamo „triu“ u sastavu Isidora Ostojić, nastavnica Tijana i nastavnica Marija.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka