Otvorena 20. Likovna kolonija gradske opštine Grocka

0

U Grockoj je večeras svečano otvorena  jubilarna, 20. po redu Likovna kolonija gradske opštine Grocka u okviru takođe jubilarnih, 50-tih „Gročanskih svečanosti“.

Ovaj tradicionalan umetnički događaj opštine Grocka, koji je tokom svog višegodišnjeg postojanja okupio i ugostio brojna i cenjena imena iz sveta umetnosti, otvorio je predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović.

Predsednik Simonović ovom prilikom poželeo je ovogodišnjim umetnicima prijatan boravak u Grockoj, ističući da je  ova manifestacija, a i same „Gročanske svečanosti“, najlepši način da se prezentuju i promovišu prirodni, turistički i kulturni potencijali naše opštine.

20. po redu „Likovna kolonija” svoj umetnički koncept zasniva na lepotama prirodnog okruženja, bogatom kulturnom nasleđu po kome je čuvena, kao i na autorskom pečatu učesnika, koji će likovno preneti svoj doživljaj stare varoši na Dunavu koja postoji od 16. veka.

Zbog svega navedenog, 20. po redu Likovna kolonija u Grockoj je danas otpočela upoznavanjem Grocke. Za četrnaest ovogodišnjih učesnika osmišljen je izlet, odnosno obilazak brojnih kulturno-turističkih zanimljivosti i destinacija opštine Grocka, kako bi se umetnici upoznali sa lepotama i motivima brojnih panorama, krajolika, vizura i lokaliteta koji se nalaze u našem neposrednom okruženju.

 Gosti opštine Grocka i učesnici ovogodišnje umetničke kolonije organizovane u saradnji sa Savetom likovne kolonije i Centrom za kulturu Grocka su sledeći likovni i primenjeni umetnici:

– Vesna Cvetić, dipl.slikar, Gornji Milanovac

– Milan Ranković, dipl. industrijski dizajner, Smederevo

– Nemanja Arsić, dipl. slikar, Smederevo

– Predrag Lojanica, dipl. slikar, Beograd

– Zoran Erić, dipl. nastavnik likovne kulture, Lazarevac

– Ivana Blečić Stefanović, dipl. slikar-restaurator, Brestovik

– mr Vesna Džakić, dipl. slikar, Beograd

– Mika Lovre, dipl. primenjeni umetnik, Kaluđerica

– Slađana Pavlović, dipl. slikar, Beograd

– Milica Matović, dipl. slikar, Beograd

– Predrag Milošević, dipl. primenjeni dizajner, Grocka

– Nevena Marković, dipl. grafičar, Vrčin

– Jelena Pešić, dipl. slikar, Vrčin

– mr Ljubinka Buba Đurđević, dipl. primenjeni umetnik, Brestovik

Prisutnima se takođe obratila i direktorka Centra za kulturu Grocka Zorica Atić, koja je selektor Likovne kolonije, a svečanom otvaranju prisustvovali su  i predsednica Saveta Likovne kolonije Živadinka Avramović, koja je ujedno i zamenica predsednika opštine Grocka, rukovodstvo opštine i brojni sugrađani.  

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka