Održano takmičenje u „Maloj oazi“ na Dunavu u okviru „51. Gročanskih svečanosti“

0

U subotu 28.07.2018. godine održano je takmičenje u gađanu glinenih golubova i kuvalju najboljeg gulaša u prelepom ambijentu restorana sa marinom „Mala oaza“ u Grockoj u okviru „51. Gročanskih svečanosti“.

Trap ili  sreljaštvo je sportsko gađanje puškom sačmarom na leteće mete u vazduhu na linijskom strelištu. Gađanje u leteće mete, tj. glinene golubove pojavila se još sredinom 19. veka u Americi a kao Olimpijska disciplina postoji od 1900. godine, dok je prvo streljište za gađalje glinenih golubova u Beogradu otvoreno davne 1935. godine.

Trap je ujedno i naziv municije koju su naši takmičari juče koristili. Učestvovalo je 40 igrača koji su se takmičili u 2 discipline trap pojedinačno i trap ekipno. Igrači su dolazili sa prostora cele Srbije. Pored naravno grada Brograda i opštine Grocka na ovom takmičenju učestvovali su ljudi iz Čačka, Kragujevca, Topole, Sombora, Svilajnca i mnogih drugih gradova. Sudija ovog nadmetanja bio je Zoran Maksimović, dok je njegov pomoćnik i zapisničar bio Marko Komosar.

Najbolji u kategoriji trap ekipno bile su sledeće ekipe:

  1. mesto ekipa „Čačak“ iz Čačka,
  2. mesto ekipa „Maršali“ iz Velike Plane i
  3. mesto pripalo je ekipi „PT-TRAP“ iz Petrovca na Mlavi.

U kategoriji trap pojedinačno najbolji u gađanju letećih meta bili su:

  1. mesto Đorđević Darko iz Smedereva
  2. mesto Krstić Miodrag iz Sombora i
  3. mesto Lazarević Zoran iz Topole.

Istog dana, u kompleksu restorana „Mala oaza“ pored Dunava spremao se najlepši gulaš na teritoriji Grocke. Gulaš se spremao od svinjskog i telećeg mesa u kotliću, na prirodnoj vatri. Ocenjivali su se ukus, boja i gustina gulaša. Svakako da gulaš treba da ima one osobine koje degustatora ostavljaju bez testa. A bez testa su sudije juče ostavile ekipe kuvara po sledećem redosledu:

  1. mesto ekipa „Stručna služba Pertović Milisav“ članovi lovačkog udruženja „Dunav“ Grocka,
  2. mesto Lovačka sekcija iz Živkovca i
  3. mesto „MAK Sport“ iz Grocke.

Nagrade za obe discipline u gađanju Glineni golubova i kuvanju gulaša dodeli su članovi veća GO Grocka, predsednik  Sportskog saveza opštine Grocka Vlado Radovanović,  član veća Zoran Kojić, Zoran Kostić i član veća zadužen za prosvetu Živadin Mitrić. Sekretarka OFT FSO Grocka Živka Komlenac-Đorđević takođe je prisustvovala svečanoj dodeli nagrada.

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka