Održano takmičenje u gađanju glinenih golubova i takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša

0

30.07.2016. godine u 10 časova startovalo je takmičenje u gađanju glinenih golubova, dok je takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša počelo od 13 časova.

Na ovogodišnjem takmičenju u gađanju glinenih golubova učestvovalo je 15 ekipa sa 50 takmičara. Takmičari su dolazili iz svih krajeva Srbije od Preševa na jugu do Zrenjanina na severu. Najmlađi učesnik takmičenja bio je Nemanja Bećagović iz Grocke, a najstari takmičar bio je Miodrag Pančić iz Velike Plane.

Takmičenje se odvijalo u dve kategorije, ekipno i pojedinačno a postignuti su sledeći rezultati:
Ekipno:
1. ekipa Maršali – Velika Plana i Svilajnac
2. ekipa Šumadija – Kragujevac
3. ekipa Leštane
Pojedinačno:
1. mesto Milan Đorđević iz Uba
2. mesto Miloš Aleksić iz Beograda
3. mesto Nikola Todorović iz Starog Kostolca

Revijalni deo takmičenja otvorio je predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović gađanjem prvog glinenog goluba.Članovi veća Zoran Kojić, Zoran Markov i Vlado Radovanović obišli su takmičare.
Pobednicima je nagrade uručio član veća Vlado Radovanović. Zoran Maksimović ispred Streljačke sekcije Lovačkog udruženja Grocka zahvalio se gradskoj opštini Grocka na pomoći u organizaciji ovog takmičenja.

U isto vreme na Maloj oasi održano je takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša. U ovom takmičenju učestvovalo je 8 ekipa.
Prvo mesto osvojila je ekipa Maks sporta iz Grocke, drugo mesto ekipa Lovački Boemi iz Begaljice, a treće mesto Saša i Bora Lovačko udruženje Fazan iz Zrenjanina. Nagrade je pobednicima uručio član veća Vlado Radovanović. Predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović obišao je takmičare i poželeo im uspešno kuvanje gulaša.

Galeriju slika možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka