Održano 32. Savetovanje voćara i vinogradara

0

Opština Grocka ima epitet najveće opštine u Srbiji koja se bavi proizvodnjom voća. Zbog toga se opštine Grocka trudi da njenim poljoprivrednicima uvek obezbedi nova saznanja i informacije vezane za voćarsku proizvodnju. Iz tog razloga je i danas 27.07.2018. godine, prvog dana „51. Gročanskih svečanosti“, u velikoj sali GO Grocka, od 10 sati održano 32. Savetovanje voćara i vinogradara pod nazivom „Unapređenje proizvodnje voća i grožđa“, koje je u organizaciji Gradske opštine Grocka i istituta PKB Agrgoekonomik iz Beograda.

Ovo 32. Savetovanje svečano je otvorila zamenica predsednika GO Grocka Živadinka Avramović, koja je istakla značaj ovakvih skupova najviše zbog vremenskih „neprilika“, koje su iz godine u godinu sve izraženije i utiču kako na prinos tako i na kvalitet ploda poljoprivrednika na prostoru opštine Grocka.

Radno predsedništvo ovog 32. Savetovanja činili su: Dr Slavica Čolić, Dr Zoran Bešlić i Dr Goran Aleksić. Predavači ovogodišnjeg savetovalja bili su Dr Aleksandar Radović naučnik saradnik,  Dr Dragan Milatović, Dr Boban Đorđević, Dr Goran Zec,  Dr Dragan Nikolić i Dr Zoran Bešlić profesori Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Dr Tijana Nerandžić sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Dr Tomo Milošević profesor sa Agroeonomskog fakulteta Univerzitet u Kragujevcu, Dr Slavica Čolić viši naučni saradnik Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, Dr Veljko Gavrilović sa Instituta za zaštitu bilja i životnu sredinu iz Beograda, kao i predstavnici Galenika Fitofarmacije.

Organizaciju 32. Savetovanja u okviru 51. Gročanskih svečanosti pomoglo je Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka