Održano 29. Savetovanje voćara i vinogradara

0

U okviru 48. Gročanskih svečanosti danas , 31. jula sa početkom u 10 časova, otvoreno je 29. Savetovanje voćara i viogradara „Dani Gročanskih breskvara“,  u velikoj sali Gradske opštine Grocka.

Ovogodišnje savetovanje organizovala je Gradska opština Grocka u saradnji sa Istitutom PKB Agroekonomik, a organizaciju savetovanja je pomoglo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Tradicionalno Savetovanje voćara i vinogradara, koji se održava već 29. put po redu, svečano je otvorio član veća zadužen za poljoprivredu  Zoran Milićević, a ispred opštinskog rukovodstva prisustvovali su zamenik predsednika GO Grocka Jamina Mandić, zamenik predsednika  Skupštine GO Grocka Zoran Kostić, članovi opštinskog veća i direktori javnih preduzeća .

U okviru tema , koje se odnose na unapređenja proizvodnje voća i grožđa,  govorili su stručnjaci iz oblasti poljoprivrede i time prezentovali i ukazali prisutnim poljoprivrednicima na bitne karakteristike voća koje sazreva na našoj opštini.  Radno predstavništvo Savetovanja činili su : dr Tomo Milošević, dr Goran Aleksić, dr Slavica Čolić i mr Slobodanka Marković.

U okviru savetovanja u Gročanskoj čaršiji organizovana je i  izložba poljoprivredne mehanizacije i izložba voća.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka