Održan parastos pobijenim Srbima capraških sela

0

Udruženja Koordinacija i Zavičaj u nedelju 22.08 u crkvi Sv. Joakima i Ane u Kaluđerici organizovali su parastos za 20 pobijenih Srba capraških sela na Baniji u Hrvatskoj. Stravičan zločin su izvršile hrvatske jedinice preobučene u uniforme JNA 23.08.1991. Vest o ubistvima je obišla svet kao zločin JNA koja je htela da time započne rat. Naša dva udruženja su i podigli spomen ploču poginulima u spomen parku u Kaluđerici, a manifestaciju organizujemo već 11 godinu za redom. Parastos su održali u crkvi Sv. Joakima i Ane u sadejstvu sa sveštenstvom crkve.

Nakon održanog parastosa prisutni su prešli u spomen park u Kaluđerici gde je održan prigodan program i polaganje venaca.
Vence su položili predstavnici udruženja Koordinacija, Zavičaj , Udruženja boraca Krajine, Poštovalaca crvenih beretki, Zavičajnog udruženja banijaca, opštine Zvezdara i SUBNOR-a Grocka, a prisutnima su se obratili narodni poslanik Miodrag Linta, predsednik udruženja Zavičaj Nenad Abramović, predsednik udruženja Koordinacija Milan Žunić i umirovljeni paroh ruske zagranične crkve u Moskvi otac Aleksandar.
Share.

Leave A Reply

© 2021 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka