Obeležen Petrovdan u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Vinči

0

 Danas slavimo Petrovdan – praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Sveti apostoli Petar i Pavle smatraju se prvim propovednicima i učiteljima novozavetne vere. Zaslužni su za krštenje prvih vernika i njihovo prevođenje u hrišćanstvo.
Na poziv arhijerejskog namesnika vračarsko-gročanskog protojereja-stavrofora Dragana Stanišića, na Petrovdan Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Vinči  prisustvovali su bivši direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicam dr Mileta Radojević kao i predsednik GO Grocka,  Dragan Pantelić.
Svetu arhijerejsku Liturgiju služio je Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Sasluživali su izabrani Episkop marčanski Sava, iguman manastira Rajinovca arhimandrit Serafim, nastojatelj manastira Svetog arhiđakona Stefana u Slancima jeromonah Stefan, starešina hrama i arhijerejski namesnik vračarsko-gročanski protojerej-stavrofor Dragan Stanišić i đakoni Radomir Vrućinić i Nemanja Ristić.

Slavskom sabranju pored velikog broja vernog naroda, prisustvovale su znamenite ličnosti iz sveta prosvete i kulture.

Fotografije možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka