Predsednik opštine

Dragan Pantelić

Rođen sam 21.02.1967. godine u mestu Smederevo. Oženjen sam i imam sina, koji je otac dvoje dece. Osnovno i srednje obrazovanje sam završio u školama Opštine Grocka. Pošto sam odslužio vojni rok 1985-1986 odlučio sam da nastavim sa obrazovanjem radi sticanja znanja koje bih kasnije iskoristio na svom životnom putu. Stekao sam zvanje ekonomiste na Višoj poslovnoj školi u Beogradu (VI stepen stručne spreme), ekonomista za marketing i trgovinu. Govorim ruski i švedski jezik.

Kao uspešan privrednik, privatnim poslom bavim se 30 godina. Odluku da osnujem i samostalno upravljam firmom, sam doneo 1990. godine. Tada je uz finansijsku pomoć roditelja, koji su obezbedili početni kapital po osnovu višedecenijskog rada u inostranstvu (od 1970 u Švedskoj), osnovana firma pod nazivom  PDM doo, Pudarci. Osnovna delatnost ove firme je bila proizvodnja hleba i peciva. Od firme koja je u početku imala 27 zaposlenih radnika narasli smo do broja zaposlenih od 385 u 2010 godini. Firma u kontinuitetu beležila izuzetno dobre poslovne rezultate , što je bio osnov za zainteresovanost kupovine firme od strane kupca-investitora, odnosno odlučio sam da pomenutu firmu prodam 2010 godine.

Nakon kratkog perioda osnovao sam novu firmu pod nazivom PDM Agro fruit doo, Pudarci i iz sopstvenih sredstava izgrađen je nov potpuno opremljen distributivni centar u periodu od 2010 godine do 2012 godine. Osnovna delatnost novoosnovane firme je otkup, pakovanje i prodaja svežeg voća i povrća. Po osnovu mesta delatnosti, firma je pretežno usmerena na teritoriju Opštine Grocka i susedne opštine radi otkupa svežeg voća i povrća, ali istovremeno pokrivamo i ostale delove teritorije Republike Srbije. Firma je počela sa efektivnim radom 2012 godine sa 28 radnika, i do dana današnjeg kontinurano beleži dobre poslovne rezultate koji su nas pozicionirali kao vodećeg izvoznika svežeg voća na tržište Rusije (od 2016 godine do današnjeg dana). Istovremeno, kao izvoznik prisutni smo na tržištima ex-YU, kao i u zemljama EU. Firma se kontinuirano razvija tako da trenutno upošljava 150 radnika, uz angažovanje 65 sezonskih radnika tokom godine,

Odlučio sam da se politčki angažujem sa jasnom namerom i idejom da doprinesem daljem ekonomskom razvoju Oštine Grocka u kojoj sam rođen i više decenija poslujem.

© 2024 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka