Koncert KUD-ova sa teritorije GO Grocka u okviru „51.Gročanskih svečanosti“

0

U okviru Gročanskih svečanosti kao i svake godine u duhu negovanja Srpske tradicije nastupaće kulturno-umetnička društva sa područja opštine Grocka.

U subotu 28.07.2018. godine, nakon defilea koji je zakazan za 18:30 časova kroz Gročansku čaršiju i svečanog otvaranja „51. Gročanskih svečanosti“ od 19 sati nastupaju: KUD „Stevan Štrbac“ iz Vrčina, KUD „Boleč“ iz Boleča, KUD „Srbija 011“ koga čine udruženi članovi Grocke i Kaluđerice, KUD „Saša Todorović“ Leštane, KUD „Vinča“ iz Vinče.

Kulturno-umetničko društvo iz Vrčina će nam se predstaviti sa izvođačkim ansamblima „Vrčinski vez“ kao i sa dečijim mešovitim ansamblom „Lane i Vrčinske nade“  sa igrama iz okoline Beograda, Šumadije, Lečva i Bosilegradskog krajišta. Najmlađi pionirski ansamb KUD-a „Boleč“ zaigraće Aleksandrovačko kolo. Deca iz Kaluđerice i Grocke će zajedno nastupati sa igrama iz okoline Leskovca, predstavnici narodnih igara iz Vinče zaigraće Vlaške igre dok će se KUD „Saša Todorović“ sa svojim najmlađim pionirskim ansamblom predstaviti igrom: „Pešačko kolo“. Pomenuti KUD-ovi sa njihovim ansamblima ovim i drugim igrama nastupaće na letnjoj sceni-platou Gradske opštine Grocka.

Takođe u subotu prvog dana festivala od 19 časova počinje i takmičenje za najbolju rakiju kajsijevaču sa prostora opštine Grocka. Vlasnike najbolje spravljenih rakija očekuju vredne nagrade.

 

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka