Концерт КУД-ова са територије ГО Гроцка у оквиру „51.Грочанских свечаности“

0

У оквиру Грочанских свечаности као и сваке године у духу неговања Српске традиције наступаће културно-уметничка друштва са подручја општине Гроцка.

У суботу 28.07.2018. године, након дефилеa који је заказан за 18:30 часова кроз Грочанску чаршију и свечаног отварања „51. Грочанских свечаности“ од 19 сати наступају: КУД „Стеван Штрбац“ из Врчина, КУД „Болеч“ из Болеча, КУД „Србија 011“ кога чине удружени чланови Гроцке и Калуђерице, КУД „Саша Тодоровић“ Лештане, КУД „Винча“ из Винче.

Културно-уметничко друштво из Врчина ће нам се представити са извођачким ансамблима „Врчински вез“ као и са дечијим мешовитим ансамблом „Лане и Врчинске наде“  са играма из околине Београда, Шумадије, Лечва и Босилеградског крајишта. Најмлађи пионирски ансамб КУД-а „Болеч“ заиграће Александровачко коло. Деца из Калуђерице и Гроцке ће заједно наступати са играма из околине Лесковца, представници народних игара из Винче заиграће Влашке игре док ће се КУД „Саша Тодоровић“ са својим најмлађим пионирским ансамблом представити игром: „Пешачко коло“. Поменути КУД-ови са њиховим ансамблима овим и другим играма наступаће на летњој сцени-платоу Градске општине Гроцка.

Такође у суботу првог дана фестивала од 19 часова почиње и такмичење за најбољу ракију кајсијевачу са простора општине Гроцка. Власнике најбоље справљених ракија очекују вредне награде.

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка