Koncert „Divanhane“ u okviru 52. Gročanskih svečanosti

0

 Poznati sarajevski sastav „Divanhana“ nastupiće  u Gročanskoj čaršiji na platou ispred Gradske opštine Grocka  u ponedeljak 29. jula od 21 čas u okviru programa „Muzička bašta“ Centra za kulturu Grocka i kulturno-turističke manifestacije „Gročanske svečanosti“ Gradske opštine Grocka.

Divanhana je bosanskohercegovački sevdah sastav koji izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima, a koji su nastali uz uticaj džez, pop i klasične muzike 20. veka. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata Muzičke Akademije u Sarajevu. Namera sastava je negovanje i predstavljanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa pažljivim fokusom na sevdalinci.

U ambijentu zaštićenog kulturnog dobra gročanske varoši, „Muzička bašta“ tokom 2019. godine predstavlja gostujuće sastave iz zemlje i šireg regiona. Program obuhvata multikulturalni pristup i muziku različitih žanrova, sa akcentom na autentičnom i autorskom izrazu koji je najmanje zastupljen u javnom i medijskom prostoru.

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka