IZUZETNE ŽENE SRBIJE

0
Ambasada Holandije u saradnji sa Centrom za Ženske studije, Kulturnim centrom GRAD i devet gradova u Srbiji – među kojima je i beogradska Opština Grocka, realizuje projekat „Izuzetne žene Srbije“!
U njihovom izboru našle su se najznačajnije žene 20. i 21. veka iz različitih oblasti – među njima su revolucionarke, aktivistkinje, dizajnerke, dobrotvorke, političarke, pesnikinje, književnice, pravnice, pedagoškinje, kompozitorke, sportiskinje, feministkinje, a svima su im zajednički ženska snaga, solidarnost, snažan nepokolebljiv duh u borbi za emancipaciju žena i njihov ravnopravan položaj.
UMETNICI širom Srbije će, putem javnog konkursa, imati priliku da, oslikavanjem murala u izabranim gradovima, prikažu 10 izuzetnih žena!
Mira Mitrović, Branislava Perović, Vera Crvenčanin Kulenović, Hafiza Demirović, Jelena Dimitrijević, Gina Ranjičić, Ljubica Marić, Jovanka Bončić Katerinčić, Jelisaveta Načić i Vera Nikolić naći će se na muralima u okviru ovog projekta, čime će im se odati svojevrsno priznanje, nove generacije će ih upoznati, a iskusnije podsetiti na značaj ovih autentičnih heroina svog vremena.
Uskoro javni poziv za Street art umetnike.
Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka